DJI

DJI Matrice 30: Το πανίσχυρο νέο drone της εταιρείας

Η DJI παρουσίασε επίσημα το ισχυρότερο drone που έχει κατασκευάσει ποτέ, αλλά αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στους επαγγελματίες και όχι στους χομπίστες χρήστες. Το νέο DJI Matrice 30 διαθέτει τη δική του βάση φόρτισης, στην οποία επιστρέφει αυτόματα για να εκτελεί εντελώς αυτοματοποιημένες αποστολές, όπως παρακολούθηση ηλιακών πάρκων, εργοστασιακών χώρων, καλλιεργειών ή ακόμη και να βοηθά πυροσβέστες.

dji-matrice-30-1.jpg

Το DJI Matrice 30 διαθέτει 4 αναδιπλούμενους βραχίονες και τρεις αισθητήρες κάμερας, με τον κύριο αισθητήρα 48MP να προσφέρει δυνατότητα για 16x οπτικό zoom και έως 200x ψηφιακό zoom, έναν 12MP με ευρυγώνιο φακό και ένα laser rangefinder για ακριβή υπολογισμό των συντεταγμένων αντικειμένων που βρίσκονται σε απόσταση έως 1.2km μακριά. Η λήψη video φτάνει σε ανάλυση 4K στα 30fps και υπάρχει έξυπνη λειτουργία low-light για πεντακάθαρες λήψεις ακόμη και τη νύχτα. Σε μια έκδοση του μπορεί να προστεθεί και θερμικός αισθητήρας.

dji-matrice-30-2.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, το DJI Matrice 30 μπορεί να πετάξει με ταχύτητα έως περίπου 82km/h (!), αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του λογισμικού FlightHub 2 για να πραγματοποιεί αυτόματα και αυτόνομα επαναλαμβανόμενες πτήσεις παρακολούθησης επιστρέφοντας στη βάση φόρτισης για να γεμίσει τη μπαταρία του. Μέσα σε 25 λεπτά, το DJI Matrice 30 παίρνει αρκετή ενέργεια για να πετάξει για περίπου 40 λεπτά. Σημειώστε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζεις τη μπαταρία του εύκολα και γρήγορα αν δεν θες να περιμένεις.

dji-matrice-30.jpg

Η τιμή του DJI Matrice 30 ορίστηκε στα $9999, ενώ η έκδοση Matrice 30T με τη θερμική κάμερα ανεβαίνει στα $13999. Συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο το νέο τηλεχειριστήριο DJI RC Plus με οθόνη 7’’, δύο μπαταρίες, η βάση φόρτισης και η θήκη μεταφοράς.

Loading