Donald Trump: Απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ από την Ευρώπη για 30 ημέρες

Αφότου πέρασε την κλασική περίοδο που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του, αυτής του χλευασμού και του ξερολισμού, ο πρόεδρος Donald Trump τοποθετήθηκε πριν από μερικές ώρες για την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 ανακοινώνοντας την….απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από χώρες τις Ευρώπης για τις επόμενες 30 ημέρες, επειδή μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο “ξένο” ιό (σ.σ. χρησιμοποίησε τη φράση “foreign virus”).

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι πτήσεις που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο (!), ενώ θα αφορά την πλειοψηφία μη Αμερικανών πολιτών. Οι Αμερικανοί πολίτες θα εξαιρούνται εφόσον περάσουν από τον κατάλληλο έλεγχο και σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει το εμπόριο, αν και αρχικά αφήσει να εννοηθεί ότι θα ανασταλεί και αυτό.

Για να λέμε και τα καλά, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του θα στηρίξει οικονομικά άμεσα τις επιχειρήσεις που ενδεχομένως έχουν πληγεί λόγω της κατάστασης μέσω δανειοδότησης, ενώ θα αναβληθούν οι πληρωμές στην εφορία για τους πολίτες που νοσούν.

Αν σκοπεύατε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ τώρα στα κοντά και δεν είχατε αναβάλει τα σχέδια σας, τώρα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

[via]

Loading