up_icon
Technology

Dyson: Ανοίγει προηγμένο εργοστάσιο μπαταριών και αναπτύσσει AI

04 Μαΐου 2023 Techgear Team

Dyson: Ανοίγει προηγμένο εργοστάσιο μπαταριών και αναπτύσσει AI

Η Dyson ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή των διεθνών προηγμένων κατασκευαστικών δυνατοτήτων της και της παγκόσμιας παρουσίας της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, με ένα εργοστάσιο μπαταριών επόμενης γενιάς στη Σιγκαπούρη και νέες ερευνητικές εγκαταστάσεις σε Φιλιππίνες και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τρεις μεγάλες επενδύσεις αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες της Dyson διεθνώς, αξιοποιώντας τους πιο ταλαντούχους μηχανικούς παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής Sir James Dyson, δήλωσε: 

Το software, η συνδεσιμότητα, το AI και οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας θα ενισχύσουν την επόμενη γενιά της Dyson. Ακριβώς όπως και οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας στην πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακών ηλεκτροκινητήρων, η τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς της Dyson θα οδηγήσει στην επανάσταση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των προϊόντων της Dyson.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της Dyson, έχει επιλεγεί ως έδρα για το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο μπαταριών νέας τεχνολογίας. Το κτίριο θα ολοκληρωθεί φέτος και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025, παράγοντας μπαταρίες Dyson με αποκλειστική τεχνολογία για τα νεοαναπτυσσόμενα προϊόντα Dyson.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση σε προηγμένη κατασκευή στην ιστορία της Dyson και έχει το μέγεθος 53 γηπέδων μπάσκετ. Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Dyson βρίσκεται στο Tuas, στα δυτικά της Σιγκαπούρης.

Η Dyson ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα μπαταριών σχεδόν πριν από μια δεκαετία, για να πρωτοπορήσει σε μικρότερες, ελαφρύτερες, πιο βιώσιμες και πιο ενεργειακά πυκνές μπαταρίες. Οι ερευνητικές ομάδες εργάζονται παγκοσμίως πάνω στην ιδιόκτητη μπαταρία νέας τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί νέα υλικά και διαδικασίες και συναρμολογείται σε ένα έξυπνο, ψηφιακό περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Roland Krueger, δήλωσε: "Επικεντρωνόμαστε στη ριζική ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων Dyson χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη όσο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η προηγμένη επέκταση της παραγωγής μας στη Σιγκαπούρη θα επιτρέψει στην Dyson να φέρει στην αγορά μια εντελώς νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και επιστήμονες στη Σιγκαπούρης και η κυβέρνηση που υποστηρίζει και αγκαλιάζει την κατασκευή του Industry 4.0, την καθιστούν το ιδανικό μέρος για μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας όπως η Dyson".

Φιλιππίνες

Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας στις Φιλιππίνες, που αντικατοπτρίζει την επένδυση ύψους £166 εκατομμυρίων, θα καταλαμβάνει έκταση ίση με 92 γήπεδα μπάσκετ και θα συγκεντρώνει τις δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων της Dyson κάτω από την ίδια στέγη.

Το νέο campus στο Sto. Tomas του Batangas, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τα πιο προηγμένα κέντρα παραγωγής τεχνολογίας στη χώρα και υπογραμμίζει τη σημασία των Φιλιππίνων στις παγκόσμιες φιλοδοξίες της Dyson. Στο πλαίσιο της επένδυσης, η Dyson σκοπεύει να εντάξει, στο δυναμικό της, εντός του έτους, επιπλέον 400 μηχανικούς και περισσότερους από 50 πτυχιούχους μηχανικούς.

Μεταξύ άλλων, οι ομάδες της Έρευνας και Ανάπτυξης στις Φιλιππίνες θα επικεντρωθούν στο software, το AI, τη ρομποτική, την ρευστοδυναμική και το hardware. Αυτοί οι τομείς είναι καθοριστικοί για τα προϊόντα υψηλής απόδοσης της Dyson, από τις ρομποτικές τεχνολογίες έως τις τεχνολογίες βελτίωσης του αέρα, και τα προϊόντα ομορφιάς, όπως το σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic, τα οποία ενισχύονται όλο και περισσότερο από το software, τους αισθητήρες και τη συνδεσιμότητα. Η εφαρμογή MyDyson παρέχει ήδη στους καταναλωτές live data σχετικά με την ποιότητα του αέρα και το περιβάλλον τους και μέσω αισθητήρων, ΑΙ και συνδεσιμότητας, οι μηχανικοί της Dyson μπορούν να προσθέσουν περαιτέρω λειτουργίες και να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη.

Τα γραφεία, τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα ακολουθήσουν τα πρότυπα των υπόλοιπων χώρων της Dyson παγκοσμίως, τα οποία δίνουν έμφαση στην ευημερία των ανθρώπων της εταιρείας. Η αρχιτεκτονική του campus θα δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα του αέρα, το φυσικό φως και το πράσινο για την υποστήριξη της εργασίας και της έμπνευσης στους χώρους. Συγκεκριμένα, εκτός από εργαστήρια και γραφεία, περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και άθλησης. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι οι σημαντικότερες του είδους τους στις Φιλιππίνες για την Dyson.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η Dyson αποκαλύπτει σήμερα επίσης τα σχέδια για μια επένδυση £100 εκατομμυρίων σε ένα νέο Κέντρο Τεχνολογίας στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μηχανικούς software και AI που θα εργάζονται σε μια σειρά προϊόντων σε βάθος 10 ετών, καθώς και τις ομάδες εμπορικών δραστηριοτήτων και ηλεκτρονικού εμπορίου της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Απέναντι από το Castle Park, στην καρδιά της πόλης, το νέο κέντρο αντιπροσωπεύει μια ακόμη σημαντική επένδυση της Dyson στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πέρυσι ανακοινώθηκε ένα κέντρο ρομποτικής στο campus Hullavington Airfield στο Wiltshire, όπου η Dyson έχει ανακαινίσει το παλιό αεροδρόμιο της Βασιλικής Αεροπορίας μετατρέποντας το σε εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης που επικεντρώνονται στα wearables και τη ρομποτική. Η επιλογή του Μπρίστολ αντανακλά τη θέση της πόλης ως διεθνής κόμβος για το software και τα digital skills και θα ενισχύσει την πρόσληψη των πιο εξειδικευμένων ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στο νέο κτίριο, ο Jake Dyson, επικεφαλής μηχανικός της Dyson, δήλωσε: 

Για εμάς, οι αισθητήρες, οι εφαρμογές και η συνδεσιμότητα είναι κάτι περισσότερο από την απλή προσθήκη λειτουργιών στο προϊόν. Αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε τους χρήστες και αξιολογούμε την απόδοση ενός προϊόντος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο απόδοσης. Έχουμε σημαντικές φιλοδοξίες και θα προσθέσουμε όλο και περισσότερους μηχανικούς software, AI και συνδεσιμότητας ως μέρος μιας αυξανόμενης παγκόσμιας ομάδας. Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο της Dyson στο Μπρίστολ θα είναι ένας ζωτικός κόμβος που θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson.

Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο, που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπλασης ενός κτιρίου κοντά στη γέφυρα του Μπρίστολ, θα πλαισιώσει την παρουσία της Dyson στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των campuses σε Malmesbury και Hullavington, καθώς και των γραφείων στο Λονδίνο, τα οποία απασχολούν συνολικά περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους που ασχολούνται με την Έρευνα και την Ανάπτυξη, επένδυση ύψους £1.4δισ. την τελευταία δεκαετία. Στο campus του Malmesbury βρίσκεται επίσης το Ινστιτούτο Dyson, όπου 160 προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν για Bachelor of Engineering χωρίς την καταβολή διδάκτρων, με μισθό και projects της Dyson. Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας Dyson στο Μπρίστολ θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson, αναπτύσσοντας εφαρμογές και λειτουργίες των προϊόντων Dyson.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Less Microfiber: Φίλτρο για την προστασία των ωκεανών από τα μικροπλαστικά

07 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε το νέο φίλτρο Less Microfiber. Πρόκειται για ένα εξωτερικό φίλτρο πλυντηρίου ρούχων που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει σημαντικά τις εκπομπές πλαστικών μικροϊνών κατά τη διάρκεια των κύκλων...

Microsoft Cortana: Τέλος για τον ψηφιακό βοηθό από το Windows OS

05 Ιουνίου 2023 Christos Elpidis

Το προδιαγραφόμενο αντίο στην ψηφιακή βοηθό Cortana της Microsoft βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, καθώς η εταιρεία ανάρτησε στην σελίδα υποστήριξης ότι πλέον δεν συνεχίζει την υποστήριξη της αυτόνομης εφαρμογής ...

Nvidia: Κατασκεύασε πανίσχυρο υπερυπολογιστή για τα επόμενης γενιάς AI μοντέλα

30 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Σε μια περίοδο όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της τρομακτικής προόδου που σημείωσαν οι αλγόριθμοι πολλών εταιρειών, αλλά και εν μέσω μεγάλων ανησυχιών που εκφράζονται για την ανεξέλεγκτη ...

ARM: Νέοι πυρήνες Cortex-X4 για σημαντική βελτίωση στα mobile SoCs

30 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Η εξαγορά της ARM από τη Nvidia δεν προχώρησε τελικά, όμως, η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των CPUs και GPUs παρουσιάζοντας τους νέους πυρήνες Cortex-X4 που φαίνεται ότι θα φέρουν ...

Παράλυτος περπατά ξανά χάριν σε εμφυτεύματα στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη

26 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Μόλις πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι η FDA άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές των νευρωνικών εμφυτευμάτων της Neuralink σε ανθρώπους και σχεδόν ταυτόχρονα κάνει τον γύρο του ...

Google και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάζονται στενά για την ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης

26 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Στα τέλη του περασμένου μήνα μάθαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμο το προσχέδιο για το περίφημο AI Act, το νομοσχέδιο που στοχεύει να θέσει ρυθμιστικούς κανόνες για την εξέλιξη και τη χρήση των αλγορίθμων ...

Google: Ξεκίνησε το λανσάρισμα του νέου τρόπου αναζήτησης μέσω AI

26 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της Google στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O 2023 ήταν η νέα προσέγγιση στον τρόπο αναζήτησης μέσα από το Google Search, η οποία είναι αφήνει στην άκρη τα κλασικά links και ...

Neuralink: Έλαβε τελικά έγκριση για δοκιμή των νευρωνικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους!

26 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ο Elon Musk είχε ισχυριστεί πως μέσα στο επόμενο εξάμηνο η Neuralink θα λάμβανε άδεια δοκιμής των νευρωνικών εμφυτευμάτων της στους εγκεφάλους ανθρώπων, όμως στις αρχές ...

Η Opera ενσωματώνει AI sidebar στον browser της

25 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Η Opera συνεχίζει την ενσωμάτωση AI εργαλείων στον νέο web browser της, ανακοινώνοντας επίσημα την προσθήκη της Aria, ένα side panel που τροφοδοτείται από το ChatGPT για να προσφέρει στον χρήστη έναν απλό, ...

Ερευνητές δημιούργησαν «ηλεκτρονικό δέρμα» που μιμείται την αίσθηση της αφής

24 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Οι ερευνητές του Bao Research Group του Stanford University δημιούργησαν ένα νέο ηλεκτρονικό δέρμα που μπορεί να μιμηθεί την αίσθηση της αφής. Το «ηλεκτρονικό δέρμα» παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς εκτός από ...

Loader
please wait
techgear_icon