Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που δέχεται το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα που θα έχει το κρυπτονόμισμα Bitcoin ως επίσημο νόμισμα παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο. Ο Πρόεδρος της χώρας, Nayid Bukele ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 400 bitcoins αξίας 20.9 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της κυβερνητικής εφαρμογής Chivo .

Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι η εν λόγω κίνηση θα καταστήσει φθηνότερη και ευκολότερη την αποστολή χρημάτων για τους μετανάστες στο Ελ Σαλβαδόρ, καθώς τα εμβάσματα τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 24% του ΑΕΠ της χώρας.

Υπάρχουν επίσης ελπίδες ότι η κίνηση θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση των πολιτών σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με το CNN, πάνω από το 70% του «ενεργού πληθυσμού» του Ελ Σαλβαδόρ δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Ωστόσο, σημειώνονται αρκετές ανησυχίες για την υιοθέτηση ενός τόσο ιστορικά ασταθούς νομίσματος, καθώς φέτος το καλοκαίρι έχασε σχεδόν τη μισή του αξία.

Το κράτος του Ελ Σαλβαδόρ όμως είναι έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες να υποστηρίξει το κρυπτονόμισμα, αφού τον περασμένο μήνα εγκατέστησε 200 ΑΤΜ σε ολόκληρη τη χώρα για να επιτρέψει στους πολίτες να κάνουν μετατροπές μεταξύ των δύο επίσημων νομισμάτων της χώρας. Μάλιστα, κυκλοφορεί το δικό του ψηφιακό πορτοφόλι με το όνομα Chivo, το οποίο παρέχει στους χρήστες δωρεάν $30 Bitcoin.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading