Elon Musk: Προσέφερε $5000 σε 19χρονο για να μην παρακολουθεί το ιδιωτικό jet του

Ο Elon Musk είχε προσφέρει στον 19χρονο Jack Sweeney το ποσό των $5.000 για να σταματήσει να παρακολουθεί το ElonJet – το ιδιωτικό τζετ του Musk – και να δημοσιεύει στο Twitter πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Χρησιμοποιώντας bots, ο Jack Sweeney παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροπλάνου του Elon Musk από πληροφορίες που είναι ελεύθερα διαθέσιμες και εν συνεχεία ανέβαζε στον λογαριασμό του στο Twitter, γνωστοποιώντας την ακριβή τοποθεσία του.

Πέρυσι το φθινόπωρο, ο Musk επικοινώνησε με τον Sweeney και του ζήτησε να διαγράψει το tweet του, εξηγώντας του ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια του. Παράλληλα, του προσέφερε $5.000 για να διαγράψει τον λογαριασμό στο Twitter. Ωστόσο, ο Sweeney του αντιπρότεινε να ανέβει το χρηματικό ποσό στα $50.000, λέγοντας του ότι θα τον βοηθούσε ιδιαίτερα να ανταπεξέλθει στο πανεπιστήμιο, αλλά και για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

Ο Musk του ανέφερε ότι θα το σκεφτεί, αλλά έκτοτε δεν επικοινώνησε μαζί του ξανά. Τώρα, ο 19χρονος σε συνέντευξη του στο Business Insider αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την προσφορά του CEO της SpaceX και της Tesla, αφού φαίνεται ότι χάθηκε το ενδιαφέρον για τη σύναψη μιας συμφωνίας. Όπως φαίνεται, ο Musk δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί με τον Sweeney, αλλά σίγουρα εφάρμοσε νέες τεχνικές για να κάνει το jet του ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading