Epic Games: Προτείνει ένα ενιαίο κατάστημα εφαρμογών για να μην υπάρχει μονοπώλιο από Apple και Google

Ύστερα από την ταραχώδη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Epic Games και την Αpple, ο CEO της Epic, Tim Sweeney συνεχίζει να εξαπολύει κατηγορίες και αυτή τη φορά εναντιώνεται κατά όλων των τεχνολογικών εταιρειών που παρέχουν κατάστημα εφαρμογών.

Μιλώντας στο Global Conference for Mobile Application Ecosystem Fairness στη Σεούλ, ο Sweeney ζήτησε την ύπαρξη ενός ενιαίου καταστήματος εφαρμογών που θα υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες, τις κινητές συσκευές, τους υπολογιστές και τις κονσόλες, αντιτιθέμενος προφανέστατα στις μονοπωλιακές πρακτικές της Google και της Apple.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος τώρα είναι ένα ενιαίο κατάστημα που να συνάδει με όλες τις πλατφόρμες. Αυτήν τη στιγμή η αγορά διχάζεται ανάμεσα στο iOS App Store, στο Android Google Play, και στα διάφορα καταστήματα του Xbox, του PlayStation, του Nintendo Switch, του Microsoft Store και του Mac App Store.

Ο Sweeney δήλωσε ότι η Epic Games συνεργάζεται ήδη με προγραμματιστές για να επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν μια ενιαία άδεια λογισμικού που θα λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες. Η ιδέα ενός καθολικού καταστήματος εφαρμογών που λειτουργεί για όλες τις συσκευές θα ήταν βολική για τους χρήστες.

Βέβαια, η πρόταση του Sweeney είναι αρκετά οξύμωρη. Ο CEO της Epic Games θέλει να εξαλείψει τις μονοπωλιακές πρακτικές των τεχνολογικών εταιρειών μέσω της δημιουργίας μιας άδειας λογισμικού από την Epic Games που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών.

Και εγείρεται το εξής ερώτημα: Πώς η άδεια λογισμικού που θα παρέχεται αποκλειστικά από την Epic Games σε όλους τους χρήστες αντιτίθεται στις μονοπωλιακές πρακτικές – για τις οποίες μεμψιμοιρεί η εταιρεία;

Τέλος, ο Sweeney αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο της Νότιας Κορέας που αναγκάζει την Apple και την Google να επιτρέπουν τις πληρωμές από third-party καταστήματα και όχι κατά αποκλειστικότητα από το Play Store και το App Store. Η Google συμμορφώθηκε με τους νέους κανόνες, η Apple όμως προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της.

Ο Sweeney σχετικά με την απόφαση της Apple να μην υπακούσει στον νόμο της Νότια Κορέας είπε:

Η Apple κλειδώνει ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε ένα κατάστημα και έναν επεξεργαστή πληρωμών. Τώρα η Apple συμμορφώνεται με τους καταπιεστικούς ξένους νόμους, που παρακολουθούν τους χρήστες και τους στερούν πολιτικά δικαιώματα. Αλλά αγνοεί τους νόμους που ψηφίζονται από τη δημοκρατία της Κορέας. Η Apple πρέπει να σταματήσει.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading