Επιτέλους το YouTube κάνει κάτι για τα videos που αφορούν όπλα

Το YouTube φιλοξενεί όλα τα είδη περιεχομένου video, από τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά προγράμματα και vlogs. Φυσικά, η Google έχει θέσει σε εφαρμογή ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσει να κρατήσει το ευαίσθητο και παράνομο περιεχόμενο μακριά από την πλατφόρμα της. Μέσω μιας επερχόμενης αλλαγής πολιτικής, το YouTube θα αυστηροποιήσει τους κανόνες του, περιορίζοντας περαιτέρω τα video που σχετίζονται με τα όπλα στην υπηρεσία.

Από τις 18 Ιουνίου 2024, το YouTube αυστηροποιεί την πολιτική του για τα όπλα και επιβάλλει ορισμένους νέους κανόνες. Στο εξής, τα video που περιστρέφονται γύρω από αυτοσχέδια όπλα, αυτόματα πυροβόλα όπλα και σχετικά αξεσουάρ θα περιορίζονται ηλικιακά σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Επιπλέον, το YouTube θα απαγορεύσει εντελώς τα video που παρουσιάζουν πώς να αφαιρούνται οι συσκευές ασφαλείας πυροβόλων όπλων. Σε δήλωσή του στο Engadget, ο εκπρόσωπος του YouTube, Javier Hernandez, ανέφερε:

Αυτές οι ενημερώσεις στην πολιτική μας για τα πυροβόλα όπλα αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών μας για τη διατήρηση πολιτικών που αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση του περιεχομένου στο YouTube. Για παράδειγμα, η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει γίνει πιο εύκολα διαθέσιμη τα τελευταία χρόνια, οπότε επεκτείνουμε τους περιορισμούς μας στο περιεχόμενο που αφορά αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα. Επανεξετάζουμε τακτικά τις κατευθυντήριες γραμμές μας και συμβουλευόμαστε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να βεβαιωθούμε ότι τραβάμε τη γραμμή στο σωστό σημείο.

Οι επερχόμενες αλλαγές βασίζονται στην υφιστάμενη πολιτική του YouTube για τα πυροβόλα όπλα, η οποία απαγορεύει τα video που διδάσκουν πώς να κατασκευάζουν όπλα. Η εταιρεία περιορίζει επίσης τα video με πυροβολισμούς όπλων σε ενήλικες θεατές. Μόλις τεθεί σε ισχύ η επικαιροποιημένη πολιτική, όσοι την παραβιάζουν θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις και θα αφαιρείται το περιεχόμενό τους. Αναμενόμενα, οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον τερματισμό του καναλιού του YouTube.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από τον Azamat E on Unsplash

[via]

Loading