Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης εντοπίζει ασυμπτωματικούς ασθενείς COVID19 από τον βήχα τους

Ερευνητές του MIT εκμεταλλεύονται τη δύναμη της μηχανικής μάθησης για να δημιουργήσουν ένα εργαλείο που, όπως ισχυρίζονται, εντοπίζει με τεράστια ακρίβεια τους ασυμπτωματικούς φορείς COVID19 από τον βήχα τους.

Το μεγάλο “πρόβλημα" με τους ασυμπτωματικούς είναι ότι δεν έχουν ενδείξεις πως είναι φορείς του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητα τους και ενδεχομένως να μολύνουν άλλους πολίτες. Οι ερευνητές του MIT υποστηρίζουν ότι ακόμη κι έτσι, ο COVID19 προκαλεί κάποιες αλλαγές στον τρόπο που βήχει ένας άνθρωπος και το εργαλείο τους μπορεί να τις εντοπίζει, καθώς έχει εκπαιδευτεί με δεκάδες χιλιάδες ηχητικά δείγματα εθελοντών. Οι ηχογραφήσεις του βήχα υποβάλλονται μέσω web browser και στη συνέχεια αναλύονται από τον αλγόριθμο, ο οποίος έχει εντοπίσει θετικούς ασυμπτωματικούς ανθρώπους με επιτυχία 98.5%!

Το επόμενο βήμα είναι η ενσωμάτωση αυτού του εργαλείο σε μια mobile εφαρμογή, ούτως ώστε να είναι εύκολη η διανομή του σε όλο τον κόσμο χωρίς κόστος και φυσικά να λάβει την έγκριση από τον αρμόδιο φορέα των ΗΠΑ (FDA - Food and Drug Administration). Θα είναι σίγουρα μια πολύ χρήσιμη λύση για αυτοέλεγχο, αλλά τονίζουν πως σε περίπτωση που βγει θετικό το πόρισμα του εργαλείου, ο χρήστης θα πρέπει να εξεταστεί με τα επίσημα tests προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι ασθενής COVID19.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading