Εθνικά Βραβεία Φωτογραφίας: Αυτός είναι ο νικητής στην Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τον Ιάκωβο – Θεόδωρο Απειρανθίτη ως νικητή του Εθνικού Βραβείου των Sony World Photography Awards 2021 για την Ελλάδα.

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε 53 χώρες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες από 330.000 φωτογραφίες από 220 περιοχές συμμετείχαν στα Sony World Photography Awards 2021 και περισσότερες από 165.000 συμμετείχαν στον Ανοιχτό διαγωνισμό (από τον οποίο επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων). Τα βραβεία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα με τον αριθμό των επαγγελματιών φωτογράφων που συμμετείχαν να αυξάνονται κατά 15%. Συνολικά, με τα Sony World Photography Awards 2021 ασχολήθηκαν περισσότεροι φωτογράφοι από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης επιλέχθηκε ανώνυμα από τους κριτές για τη φωτογραφία «Foggy Farming» στην κατηγορία «Φυσικός Κόσμος και Άγρια Ζωή» του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει ένα κοπάδι προβάτων τα οποία βόσκουν ειρηνικά μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο.

sony-winner.jpg
© Iakovos – Theodoros Apeiranthitis, Greece, National Award Winner, Sony World Photography Awards 2021

Ο Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης μεγάλωσε σε ένα Κυκλαδονήσι, την Νάξο. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη αγάπη να εκφράζεται μέσω της μουσικής, καθώς προσφέρει δημιουργική ελευθερία και εκτείνει την φαντασία του. Στα φοιτητικά του χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας, η προσοχή του άρχισε να στρέφεται προς την τέχνη της φωτογραφίας. Η ακατανόητη και υποσυνείδητη επίδραση που έχουν οι εικόνες μέσα μας, όταν τις παρατηρούμε, τον έκανε να θέλει να εμβαθύνει στο σημείο που προσανατολίστηκε επαγγελματικά με τη Φωτογραφία.

Μιλώντας για την επιτυχία του ως νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα, ο Έλληνας φωτογράφος είπε: 

Μόλις ενημερώθηκα για την τιμητική διάκριση που έλαβα ξαφνιάστηκα, καθώς είναι και η πρώτη μου συμμετοχή σε διαγωνισμό. Ο ενθουσιασμός και η ευγνωμοσύνη ήρθαν αμέσως μετά, όπου και τα μοιράστηκα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η διάκριση αυτή με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να εκφράζομαι πηγαία μέσω της τέχνης αυτής και να μαθαίνω, να δημιουργώ και να εξελίσσομαι.

Ο νικητής του Εθνικού βραβείου Ιάκωβος – Θεόδωρος Απειρανθίτης θα λάβει ως έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony.

Οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες Student, τον Διαγωνισμό Νέων, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και τον Διαγωνισμό Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2021 θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου 2021 διαδικτυακά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.worldlphoto.org

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading