Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει αυστηρούς νόμους για τις συσκευές Android και iOS

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι συσκευές iOS και Android πιθανώς θα υποβληθούν σε αυστηρότερες ρυθμίσεις γύρω από τον εντοπισμό και την καταγραφή της τοποθεσίας των χρηστών.

iOS - Android Location Tracking

Μια Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Επιτροπή (Article 29 Working Party) έκρινε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των χρηστών θα πρέπει να εμπίπτουν στη νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων. Αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από την ΕΕ, οι Apple και Google θα κληθούν να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να μείνει μόνο στις δύο αυτές εταιρείες, αλλά θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα επηρεάσει μελλοντικά τόσο τα smartphones όσο και τα tablets.

Σύμφωνα με την ομάδα Article 29 Working Party:

“δεδομένου ότι τα smartphones και tablets είναι άρρηκτα συνδεδεμμένα με τους ιδιοκτήτές τους, οι πληροφορίες που παρέχουν οι τοποθεσίες των συσκευών παρέχουν μια πολύ ακριβή εικόνα της προσωπικής ζωής των ιδιοκτητών τους. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι οι χρήστες να μη γνωρίζουν ότι γνωστοποιούν την τοποθεσία τους και σε ποιον”

Η απάντηση των δυο εταιρειών είναι ότι τα δεδομένα αυτά είναι αυστηρά ανώνυμα και προστατεύονται με μεγάλη προσοχή κάτι που δε φαίνεται να πείθει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αίτημα της τελευταίας είναι οι υπηρεσίες που καταγράφουν την τοποθεσία να είναι απενεργοποιημένες εξαρχής και οι εταιρείες όχι μόνο να ζητούν άδεια προκειμένου να τις ενεργοποιήσουν, αλλά να καθορίζουν και το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα αυτά.

[πηγή FinancialTimes]

Advertisements
This entry was posted in Android, Apple, Google, Misc and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.