Facebook, σύντομα θα κάνετε chat αναγκαστικά μέσω του Messenger

facebook_messenger_iphone_hero

Τέλος στη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων chat μέσα από την εφαρμογή Facebook για mobile συσκευές σκοπεύει να βάλει η εταιρεία αναγκάζοντας τους χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή Messenger για iOS ή Android αντίστοιχα. Το κουμπί μηνυμάτων θα είναι εμφανές στο Facebook.app αλλά κάνοντας tap σε αυτό θα μεταφέρεστε στην εφαρμογή Messenger, όπως συμβαίνει και τώρα δηλαδή εάν έχετε εγκατεστημένες και τις δύο εφαρμογές στη συσκευή σας.

Δεν πρόκειται για κάποιο δοκιμαστική ενέργεια αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιβληθεί σε όλους τους χρήστες σε όλες τις χώρες. Θα υπάρχουν, ωστόσο, εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, low-end Android συσκευές με προβλήματα μνήμης δεν θα απαιτούν τη λήψη του Messenger. Επίσης, εξαιρούνται χρήστες Windows Phone συσκευών αλλά και tablets. Τέλος, τα μηνύματα θα παραμείνουν στην πρόσφατη εφαρμογή Paper του Facebook.

Πως βλέπετε τον περιορισμό που θα ασκήσει η Facebook; Πρόκειται ξεκάθαρα για μια κίνηση προώθησης της messaging πλευράς του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αλλά έχετε χώρο για μια ακόμα εφαρμογή;

Loading