Facebook: Προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά σε δημιουργούς για να ανταγωνιστεί το TikTok

Είναι γεγονός ότι η Facebook επιθυμεί διακαώς να σταματήσει την τρελή πορεία του TikTok προσφέροντας στους χρήστες μια παρόμοια εμπειρία μέσα από το Reels, μια υπηρεσία που θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο της μέσα στον Αύγουστο από την ομάδα του Instagram.

Για να τα καταφέρει έχει ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες να δελεάσει δημοφιλείς δημιουργούς του TikTok με υψηλά χρηματικά ποσά, έτσι ώστε να μεταφέρουν το “έργο” τους αποκλειστικά στο Reels. Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, αυτά τα ποσά φτάνουν μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου οι δημιουργοί είτε να ποστάρουν αποκλειστικά στο Reels, είτε να το έχουν ως πρώτη τους επιλογή για το περιεχόμενο τους.

Η επίσημη θέση της ομάδας του Instagram είναι ότι όντως έχουν προσεγγίσει πολλούς δημιουργούς από διάφορες χώρες για να ενισχύσουν το ξεκίνημα του Reels. Σε ορισμένους προσφέρει ακόμη και κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για την παραγωγή των videos τους, ενώ τα συμφωνητικά καλύπτονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας για να μη βγουν οι όροι στη δημοσιότητα.

Φυσικά, η ByteDance (δημιουργός του TikTok) δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει περισσότερα από $200 εκατ. προκειμένου να ανακόψει την επίθεση του Instagram (και της Facebook).

[via]

Loading