Instagram: Η νέα κλοπή λειτουργίας έρχεται από το TikTok

Αφού έκλεψε ό,τι μπορούσε από το Snapchat, σειρά παίρνει το ανερχόμενο TikTok για να εμπνεύσει την ομάδα ανάπτυξης του Instagram. Η νέα λειτουργία που δοκιμάζεται στη δημοφιλή υπηρεσία αφορά τα Stories και ονομάζεται Reels.

Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα εργαλεία επεξεργασίας που σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις μικρά μουσικά video clips διάρκειας 15 δευτερολέπτων με επιλεγμένο μουσικό θέμα, στην ίδια, δηλαδή, φιλοσοφία με το TikTok.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Instagram στην ιστοσελίδα TechCrunch, η δική τους προσέγγιση είναι διαφορετική:

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς ίδιες λειτουργίες και σε τελική ανάλυση, ο διαμοιρασμός video με μουσική είναι μια μάλλον μια γενική ιδέα που πιστεύω όλοι την έχουν σκεφτεί και ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν. Επομένως, εστιάζουμε στην υλοποίηση της και με όχημα το γεγονός ότι οι φίλοι σας χρησιμοποιούν ήδη στο Instagram.

Με το Instagram Reels οι χρήστες μποροόυν να βρίσκουν δημοφιλή τραγούδια ή να δανείζονται ηχητικό απόσπασμα από άλλα videos για να γυρίσουν τα δικά τους, μοναδικά stories. Συμπεριλαμβάνονται, επίσης, νέα εργαλεία επεξεργασίας για να εξατομικεύσουν τις δημιουργίες τους με ειδικά εφέ, μεταφορές της εικόνας, υπότιτλους κ.ά.

Η δοκιμή του Instagram Reels έχει ξεκινήσει ήδη στη Βραζιλία και αναμένεται γενικότερο λανσάρισμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Loading