Fujifilm X-T4: Επίσημα η νέα mirrorless με σημαντικές βελτιώσεις

Η Fujiflm παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα τη νέα flagship mirrorless κάμερα X-T4, η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει in-body stabilisation system (IBIS-σταθεροποιητής εικόνας 5-διευθύνσεων ενσωματωμένος στο σώμα της) και νέο μηχανικό κλείστρο που το χαρακτηρίζει ως το ταχύτερο και πιο στιβαρό στην ιστορία της X Series.

Η Fujifilm X-T4 διαθέτει αισθητήρα 26.1MP (τον ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο X-T3), ωστόσο, το IBIS επιτρέπει στον χρήστη να μειώσει την ταχύτητα του κλείστρου για να πετύχει πολύ πιο καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το νέο μηχανικό κλείστρο επιτρέπει burst mode έως 15fps με συνεχώς ενεργή αυτόματη εστίαση και αυτόματη ρύθμιση της έκθεση ή έως 20fps με το ηλεκτρονικό κλείστρο. Η αντοχή του, μάλιστα, ξεπερνά τις 300.000 χρήσεις.

fujifiml-x-t4-2.jpg

Ακόμη, έχει βελτιωθεί η ταχύτητα του συστήματος αυτόματης εστίασης και η απόδοση στον εντοπισμό ματιών και προσώπου, με τη Fujifilm να ισχυρίζεται διπλάσια επιτυχία σε σύγκριση με τη X-T3. Η οθόνη έχει υψηλότερη ανάλυση και υπάρχει η δυνατότητα πλήρους περιστροφής για selfies, ενώ η ηλεκτρονική διόπτρα έχει την ίδια ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη video, η Fujifilm X-T4 προσφέρει δυνατότητα 4K στα 60fps και 1080p στα 240fps, 10-bit video με F-Log mode για μέγιστο δυναμικό εύρος, ενώ η συνεχής αυτόματη εστίαση λειτουργεί πλέον και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (έως -6EV). Η εγγραφή του video μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε δύo UHS II SD cards για να κρατάς εύκολα backup.

fujifiml-x-t4-1.jpg

Τέλος, έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη μπαταρία 2200mAh για έως 600 λήψεις με μία φόρτιση, χωρίς σημαντικές επιπτώσεις σε πάχος και βάρος (607γρ).

Η Fujifilm X-T4 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στα $1699.99.

[via]

Loading