Μετά τα slider camera modules, έρχεται σύντομα και Android smartphone με slider πληκτρολόγιο...

Η Livermorium, μια μικρή start-up που έκανε την εμφάνιση της πέρυσι, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο QWERTY ως περιφερειακό Moto Mod για τις συσκευές της Motorola. Στην πορεία, ωστόσο, είδε ότι επανήλθε η μόδα των slider μηχανισμών και πήρε τη μεγάλη απόφαση: να κατασκευάσει ένα smartphone με slider πληκτρολόγιο.

Η εταιρεία έχει μετονομαστεί πλέον σε F(x) Technology και οι πρώτες πληροφορίες που μοιράστηκε αναφέρουν smartphone με all-screen οθόνη 6'' χωρίς notch και έναν slider μηχανισμό για το πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY που όταν ανοίγει θα "στήνει" την οθόνη με μια μικρή κλίση για ευκολότερη διαχείριση. Το πληκτρολόγιο θα διαθέτει οπισθοφωτισμό και τα πλήκτρα του θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να είναι βελτιστοποιημένα για γράψιμο με τους αντίχειρες.

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό σύστημα, η F(x) Technology στοχεύει σε συμβατότητα τόσο με το Android OS (για την ακρίβεια το Lineage OS - διάδοχος του CyanogenMod), όσο και με το Sailfish OS της Jolla (που το θυμήθηκαν αυτό...). Αν όλα πάνε βάσει του προγραμματισμού τους, η παρουσίαση του θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

[via]

Loading