Νέο εργαλείο ασφαλείας της Google σου δείχνει ποιες συσκευές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σου

google_security_tool

Στις μέρες μας δεν είναι καθόλου σπάνιο για κάποιον χρήστη να έχει συνδέσει διάφορους λογαριασμούς σε πληθώρα συσκευών, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα και τις ενημερώσεις ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιεί tablet, smartphone, σταθερό υπολογιστή, laptop κλπ. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα από ένα σημείο και έπειτα να μη θυμάται ποιες από αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούν πράγματι τους λογαριασμούς του με δική του άδεια.

Γι' αυτό η Google λανσάρει ένα νέο εργαλείο που μας επιτρέπει με ευκολία να βλέπουμε ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς μέσα στον τελευταίο μήνα, ελέγχοντας παράλληλα και την πιθανότητα να έχει παραβιαστεί κάποιος από αυτούς και να χρησιμοποιείται από άγνωστη συσκευή.

Το νέο εργαλείο μπορείτε να το βρείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας κάτω από τη λίστα "Devices and Activity Dashboard", η οποία είναι ενημερωμένη για τις τελευταίες 28 ημέρες. Εάν μια νέα συσκευή ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας, τότε θα δείτε τη λέξη "New" δίπλα από το όνομα της.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι άγνωστο ή ύποπτο, π.χ. αν δείτε συσκευή Mac να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας ενώ έχετε στην κατοχή σας μόνο Windows PC, τότε μπορείτε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας (επιλογή "Secure your account") αλλάζοντας password, ανανεώνοντας τα στοιχεία επαναφοράς, ενεργοποιώντας την πιστοποίηση σε δύο βήματα (two-step verification) κλπ.

Ρίξτε μια ματιά από εδώ.

Loading