H Google εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής ρομπότ Boston Dynamics

Google

H Google επιβεβαίωσε την εξαγορά της Boston Dynamics, μια εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή προηγμένων ρομπότ για το Πεντάγωνο, τα οποία μπορούν και περπατούν με εξαιρετική ισορροπία και ευλυγισία σε οποιοδήποτε έδαφος ενώ τρέχουν γρηγορότερα από τον άνθρωπο.

Πρόκειται για την όγδοη εταιρεία ρομποτικής που αποκτά η Google τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς να έχει αποκαλύψει ακόμα πως σκοπεύει να τις εκμεταλλευτεί. Επικεφαλής αυτών των προσπαθειών, πάντως, έχει τεθεί ο Andy Rubin, ο οποίος ηγούνταν του Android. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με το BigDog, ένα τετράποδο ρομπότ που επιδεικνύει τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνολογίας της Boston Dynamics.

Η Boston Dynamics καθησυχάζει πάντως το κοινό ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει τη δυστοπικό μέλλον που έχουμε δει σε ταινίες όπως ο 'Εξολοθρευτής'. Ο δρ. Ράιμπερτ δηλώνει ότι η εταιρεία προσπαθεί να εξελίξει τη ρομποτική τεχνολογία. Ταυτόχρονα, η Google αναφέρει ότι θα τιμήσει τις υπάρχουσες στρατιωτικές συμφωνίες που έχει συνάψει ήδη η Boston Dynamics ενώ δεν σκοπεύει να γίνει η ίδια ανάδοχος. «Είμαι ενθουσιασμένος από τον Andy και τη δυνατότητα της Google να σκέφτεται πολύ, πολύ μεγάλα με τους πόρους για να πραγματοποιήσει», δήλωσε ο δρ. Ράιμπερτ.

[via NYT]

Loading