Google Chrome 32: Με ειδοποιήσεις για τα "ενοχλητικά tabs" και πραγματικός "Δούρειος Ίππος" για το Windows 8...

chrome_32

Η Google κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του browser Chrome 32, με κυριότερο νέο χαρακτηριστικό την προσθήκη ενός εικονιδίου στις καρτέλες (tabs) απ' όπου παίζει κάποιο video ή ήχος, έτσι ώστε ο χρήστης να βρίσκει εύκολα την πηγή του θορύβου (ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν ανοικτές πολλές καρτέλες).

Επίσης, ο Google Chrome 32 θα εμφανίζει αντίστοιχα εικονίδια σε tabs που έχουν πρόσβαση στην webcam του υπολογιστή ή streamάρουν στην τηλεόραση του χρήστη μέσω Chromecast. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ακόμα μία ένδειξη ότι η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία, είτε είναι ανοικτό το φωτάκι της είτε όχι (χρήσιμο με αυτά που ακούμε τελευταία...).

chrome-win8

Για επίλογο αφήνω ένα θέμα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε αρκετούς εδώ στο Techgear.gr, όταν μίλησα στις αρχές Οκτωβρίου για τρύπημα της Google στη Microsoft με πιθανή έκδοση του Chrome OS επάνω στο Windows 8.

Η πιθανή (τότε) έκδοση είναι πλέον γεγονός χάριν στον Google Chrome 32, ο οποίος συμπεριλαμβάνει "Metro" mode για Windows 8 που τον μετατρέπει σε full-screen εφαρμογή. Από τη στιγμή που ο Google Chrome διαθέτει app launcher (για αναζήτηση εφαρμογών μέσα από τον browser) και taskbar, ουσιαστικά αποτελεί μια προσομοίωση του Chrome OS η οποία "τρέχει" απρόσκοπτα μέσα στο Windows 8!

Αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί πλέον τον υπολογιστή του για να έχει πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, email accounts και σερφάρισμα (επομένως περνά την ώρα του μέσα σε έναν browser), είναι λογικό να προτιμά ό,τι πιο εύκολο σε χρήση και γι' αυτό άλλωστε παρουσιάστηκε σημαντική άνοδος στα Chromebooks μέσα στο 2013.

Προτού αρχίσει ο "χορός" στα σχόλια, να σημειωθεί ότι η Microsoft επιτρέπει στον Chrome να λειτουργεί σε αυτό το "Metro-mode" επειδή ανήκει στην κατηγορία των web browsers και είναι καταχωρημένη στο Windows Store σαν desktop εφαρμογή. Το πιθανότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι θα αποσύρει αυτού του είδους την "εξαίρεση" για τον Google Chrome. Διαφορετικά είναι σαν να δέχεται έναν "Δούρειο Ίππο" στο λειτουργικό της, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι το Chrome OS θα στρέψει όλο το κοινό μακριά από το Windows. Φύλαγε τα ρούχα σου...

[Google]

Loading