Google Chrome: Νέα sidebar για βολική αναζήτηση μέσα από τις ιστοσελίδες

Η Google προσθέτει μια πολύ χρήσιμη λειτουργία στον Chrome browser με σκοπό να βοηθήσει τον χρήστη να βρίσκει ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνει βλέποντας τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μια sidebar που εμφανίζεται μέσα στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται χωρίς να ανοίγει νέα καρτέλα ή να πηγαινοέρχεται από τη μία καρτέλα στην άλλη.

Όπως εξηγεί η εταιρεία στο επίσημο blog της, αφότου πραγματοποιήσετε μια αναζήτησή και επιλέξετε κάποιο από τα αποτελέσματα, τότε θα εμφανιστεί το εικονίδιο Google μέσα στην address bar και πατώντας σε αυτό θα δείτε την λίστα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τον όρο αναζήτησης σε μια sidebar στην δεξιά πλευρά της καρτέλας όπου βρίσκεστε. Από εκεί μπορείτε εύκολα να βρείτε κάτι άλλο ή να ξεκινήσετε καινούργια αναζήτηση. Η λειτουργία υπάρχει ήδη σε παρόμοια μορφή στον Microsoft Edge browser που βασίζεται επίσης στην Chromium engine.

Εξάλλου, η Google αναφέρει ότι έχει ενσωματώσει και λειτουργία ελέγχου τιμής (Price Tracker). Όταν έχετε πραγματοποιήσει sign-in στον Chrome browser με το email σας και επισκέπτεστε κάποιο shop, τότε εμφανίζεται κουμπί “Track Price” και πατώντας σε αυτό θα λαμβάνετε ειδοποίηση σε περίπτωση που η τιμή του προϊόντος μειωθεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, στις δικές μας δοκιμές δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο και ενδεχομένως θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες.

[Google]

Loading