Η Google παρουσίασε το Chrome Web Store, με το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί στα ίσια το iTunes App Store της Apple, και το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τον Οκτώβριο. Μια πρώτη ιδέα είχαμε πάρει τον περασμένο Μάιο, αλλά τώρα έγιναν γνωστές ακόμα περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της Game Developers Conference Europe.

Από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι θα μοιάζει αρκετά με το iTunes, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διανομή των κερδών από την Google, η οποία σε αντίθεση με τα iTunes App Store και Android Market, δεν θα κρατά το 30% των κερδών, αλλά μόλις 5% για την καταχώρηση της εφαρμογής! Φυσικά μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πόλο έλξης των διαφόρων προγραμματιστών για να ασχοληθούν με τη δημιουργία εφαρμογών για το Chrome OS.

Επιπλέον, η υπηρεσία θα υποστηρίζει δωρεάν δοκιμές των εφαρμογών, συνδρομές σε εφαρμογές μέσων ενημέρωσης και πληρωμές εντός των εφαρμογών. Όταν θα ανοίξει το κατάστημα, θα μπορείτε να προμηθευτείτε εφαρμογές από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω του browser Google Chrome χρησιμοποιώντας το Google Checkout, ωστόσο η τιμολόγηση θα γίνεται αρχικά μόνο σε δολάρια ΗΠΑ, με τα υπόλοιπα νομίσματα να προστίθενται σταδιακά από τις αρχές του 2011.

Οι εφαρμογές μετά την έγκριση τους θα εισέρχονται στο Google Chrome Web Store, και όπως στο iTunes App Store, κάθε εφαρμογή θα έχει τη δικιά της υποσελίδα με τα σχόλια των πελατών, ενώ θα υπάρχει προώθηση τους μέσω των υπηρεσιών Gmail και Google Buzz, με κριτήριο το εάν έχουν αγοραστεί από τους φίλους σας.

Περισσότερα με την έναρξη της υπηρεσίας τον Οκτώβριο!

[πηγή 1UP]
Advertisements