Η Google δοκιμάζει σύστημα σχολιασμού στα αποτελέσματα αναζήτησης

Τα σχόλια των απλών χρηστών αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, καθώς τα συναντάμε σχεδόν παντού, όπως blogs, πλατφόρμες video, κοινωνικά δίκτυα κλπ. Οι απόψεις για τη χρησιμότητα τους διίστανται, αλλά η Google θεωρεί ότι θα μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους και στη μηχανή αναζήτησης Google Search.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5Google, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές με ορισμένους χρήστες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αφήνουν σχόλια στα αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν αθλητικά γεγονότα (για την ώρα). Το σύστημα σχολιασμού μοιάζει με αυτό του YouTube με τους άλλους χρήστες να μπορούν να δίνουν θετική ή αρνητική ψήφο στο σχόλιο σου.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα βοηθήσει η προσθήκη συστήματος σχολιασμού τη μηχανή αναζήτησης και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που γίνεται μόνο σε συγκεκριμένη κατηγορία. Εκτός από την ποιότητα αυτών των σχολίων, ανησυχητικός παράγοντας είναι και το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη πιο μπερδεμένο και "μπουκωμένο" το περιβάλλον χρήσης.

[via]

Loading