Google: Δοκιμάζει λειτουργία αυτόματης εγκατάστασης εφαρμογών σε πολλαπλές συσκευές Android

Λίγες ημέρες αφότου λάνσαρε τη δυνατότητα να εγκαθιστάς εφαρμογές σε άλλες συσκευές Android πέραν από αυτή που χρησιμοποιείς τη δεδομένη στιγμή, η Google φαίνεται ότι ετοιμάζει ακόμα μία πολύ χρήσιμη λειτουργία για όσους διαθέτουν και χρησιμοποιούν πολλές συσκευές Android ταυτόχρονα.

Όπως ανακάλυψε ο @assembledebug και αποκάλυψε στο Twitter, η Google έχει ξεκινήσει δοκιμές για τον αυτόματο συγχρονισμό των εφαρμογών σε πολλές συσκευές Android, δηλαδή ξεκινά την αυτόματη εγκατάσταση τους ταυτόχρονα π.χ. στο smartphone και το tablet του χρήστη. Η επιλογή εμφανίστηκε στην ενότητα Manage Apps and Device και ονομάζεται Sync Apps to Devices.

Αφότου πατήσει ο χρήστης την επιλογή, του εμφανίζεται μια λίστα όλων των συσκευών Android στις οποίες έχει πραγματοποιήσει sign-in με τον Google λογαριασμό του και τον ενημερώνει ξεκάθαρα ότι οι εφαρμογές που θα εγκαταστήσει στην συσκευή που κρατά θα εγκατασταθούν αυτόματα και στις υπόλοιπες συσκευές Android που σχετίζονται με τον λογαριασμό του.

Ο συγχρονισμός των εφαρμογών γίνεται μόνο για όσες πρόκειται να εγκατασταθούν από τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιλογής και μετά, ενώ τα updates των εφαρμογών θα πρέπει να γίνονται σε κάθε συσκευή ξεχωριστά και όχι από κάποιο σύστημα κεντρικής διαχείρισης. Επίσης, φαίνεται ότι η επιλογή συγχρονισμού καλύπτει και τις συσκευές Wear OS, δηλαδή γίνεται αυτόματη εγκατάσταση των συνοδευτικών εφαρμογών όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο, μένει να δούμε πότε θα γίνει το ευρύτερο λανσάρισμα της λειτουργίας.

[via]

Loading