Google: Ενέργειες για πιο σωστή απόδοση των σκουρότερων τόνων δέρματος

Η Google ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2021 ότι εργάζεται επάνω σε νέους αλγορίθμους που θα βελτιώσουν την απόδοση των καμερών στα Pixel smartphones της εταιρείας, προκειμένου η απεικόνιση των ανθρώπων με σκουρότερο χρώμα δέρματος να γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και αληθοφάνεια.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του τμήματος Android and Google Play, κ. Sameer Samat,

Η Φωτογραφία δεν “βλέπει” τους έγχρωμους ανθρώπους όπως πραγματικά είναι, ακόμα και στα δικά μας προϊόντα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με μια ομάδα ειδικών του τομέα της Φωτογραφίας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλύτερη κάμερα που θα αποδίδει σωστά όλους τους ανθρώπους.
google-dark-photo-1.jpg


Αυτό σημαίνει ότι η Google προσπαθεί να διορθώσει τα συστήματα αυτόματης ρύθμισης της ισορροπίας λευκού και έκθεσης ούτως ώστε να αναγνωρίζουν σωστά τους διαφορετικούς τύπους δέρματος και να αποδίδουν με μεγαλύτερη φυσικότητα το χρώμα χωρίς να “φωτίζουν” ή να υποβαθμίζουν το πιο σκούρο.

Παράλληλα, η Google ετοιμάζει έναν αλγόριθμο για πιο σωστή απόδοση των σγουρών και σπαστών μαλλιών, κάτι που πιθανότατα θα το καταλάβουμε στις λήψεις πορτραίτων με τον σωστότερο διαχωρισμό των μαλλιών από το φόντο.

google-dark-photo-2.jpg

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς θα τα δούμε στα Pixel smartphones το φθινόπωρο, ενώ η εταιρεία θα μοιραστεί τη δουλειά της με άλλους κατασκευαστές συσκευών Android για να προχωρήσουν σε ανάλογες βελτιώσεις και αυτοί.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


Loading