Google: Εξαγόρασε την Siemplify έναντι $500 εκατ.

Η Google ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Siemplify για 500 εκατομμύρια δολάρια. Η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Siemplify θα ενσωματωθεί στην ομάδα ασφαλείας του Google Cloud «για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειρίζονται καλύτερα τις απειλές».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Google Cloud Security, Sunil Potti,

Σε μια εποχή που οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξάνονται ραγδαία τόσο σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να έρθουν κοντά αυτές οι δύο εταιρείες. Συμμεριζόμαστε και οι δύο την πεποίθηση ότι οι αναλυτές ασφαλείας πρέπει να είναι σε θέση να επιλύουν περισσότερα περιστατικά με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, ενώ απαιτούν λιγότερη προσπάθεια και εξειδικευμένη γνώση. Με το Siemplify, θα αλλάξουμε τους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί κυνηγούν, εντοπίζουν και ανταποκρίνονται σε απειλές

Σύμφωνα με τον Potti, η εξαγορά αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης επένδυσης της Google στις δυνατότητες SOAR.

Ο CEO της Siemplify, Amos Stern επεσήμανε ότι τα αναλυτικά στοιχεία ασφαλείας και οι πληροφορίες απειλών της Chronicle θα βοηθήσουν πολλά κέντρα επιχειρήσεων ασφαλείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέλος του Google Cloud και αξιοποιούμε την επιτυχία που είχαμε στην αγορά, βοηθώντας τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές για την ασφάλεια», είπε ο Stern.

Τον Οκτώβριο, το Google Cloud συνεργάστηκε με την ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cybereason σε μια προσπάθεια να παρέχει Extended Detection and Response εργαλεία (XDR) σε οργανισμούς που αναζητούν προστασία των τελικών σημείων, των δικτύων, των cloud και των χώρων εργασίας τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Google]

Loading