Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από τότε που παρουσιάστηκε επίσημα το λειτουργικό σύστημα Android 3.0 Honeycomb για tablets, αλλά παρότι γέννησε μεγάλες προσδοκίες, έχουν αρχίσει και οι πρώτες μουρμούρες για την πολυπλοκότητα και τη συνολική εμπειρία που αφήνει στο μέσο χρήστη.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις αναφορές αρκετών τεχνολογικών ιστοσελίδων μετά από δοκιμές στο Motorola Xoom, το πρώτο tablet που χρησιμοποιεί το Honeycomb, με την κυκλοφορία των υπολοίπων να αργεί ακόμα. Αυτή η αρνητική κριτική, φαίνεται ότι θα οδηγήσει τη Google στη δημιουργία του δικού της tablet-αναφοράς, όπως δηλαδή είχε γίνει και με το Nexus One για την προώθηση του Android 2.1 Eclair.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Google θα δημιουργήσει ένα Honeycomb tablet, πιθανότατα θα ανήκει στην οικογένεια Nexus, με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα κάποια από τις Motorola και HTC θα αναλάβουν την κατασκευή του Nexus Tab, αφού έχουν ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή των πρώτων τους tablets, με την LG να φαντάζει ως η ιδανική υποψήφια για να συνεργαστεί με τη Google.

Τέλος, η πηγή αναφέρει ότι λόγω αυτής της εξέλιξης, κανένα Android 2.x tablet δε θα αναβαθμιστεί σε Honeycomb μέχρι να κυκλοφορήσει το Nexus Tab, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο στο τέλος Αυγούστου.

[πηγή Mobile-Review]
Advertisements