Πατέντα της Google αποκαλύπτει το τηλεχειριστήριο του Project Stream

Η Google ετοιμάζεται να "βάλει φωτιά" στο επερχόμενο GDC 2019 (19 Μαρτίου), καθώς αναμένεται ότι θα αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Project Stream (μια game streaming υπηρεσία με τίτλους πρώτης γραμμής που θα μπορείς να παίζεις απευθείας από έναν web browser) και γενικότερα τις προθέσεις της για τον χώρο του gaming.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, έρχεται στη δημοσιότητα μια πατέντα που έχει κατοχυρώσει η Google που αφορά το δικό της τηλεχειριστήριο. Στο θέμα της εμφάνισης, δεν βλέπουμε συγκλονιστικές διαφορές από τον κλασικό σχεδιασμό, δηλαδή δύο αναλογικά sticks, 4 action buttons, ένα D-pad, shoulder και trigger buttons, ωστόσο, υπάρχει και ένα επιπλέον κουμπί με το εικονίδιο του μικροφώνου που λογικά θα χρησιμοποιείται για chatting και για επικοινωνία με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant.

Σημειώστε ότι τα renders που βλέπετε αποτελούν δημιουργία της ιστοσελίδας Yanko Design βασισμένη στην πατέντα της Google, η οποία κατατέθηκε με τίτλο "Notifications on Game Controller". Αυτό ίσως σημαίνει πως με κάποιον τρόπο ο χρήστης θα λαμβάνει ειδοποιήσεις στο τηλεχειριστήριο και φανταζόμαστε απτική ανάδραση για εισερχόμενα μηνύματα ή/και αναπαραγωγή ηχητικών μηνυμάτων.

Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η Google κατασκεύαζε ένα τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο Google Assistant και δυνατότητα επικοινωνίας με όλο το οικοσύστημα της (Android OS, Chrome OS), αλλά σε πρώτη φάση λογικά θα αφορά καθαρά το Project Stream.

[via]

Loading