Google Photos: Κενό ασφαλείας οδήγησε στην αποστολή videos σε λάθος χρήστες

Να που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Η υπηρεσία Google Photos δεν μας έχει δώσει ιδιαίτερες γκάφες από τότε που μπήκε στην καθημερινότητά μας, αλλά τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση πως ένα κενό ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα να αποστέλλονται τα αποθηκευμένα videos των χρηστών σε άλλους χρήστες.

Όπως αποκάλυψε ένας χρήστης στο Twitter, η Google του έστειλε email για να τον ειδοποιήσει σχετικά με το ζήτημα, το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία τη περίοδο 21-25 Νοεμβρίου 2019 όταν οι χρήστες επιχειρούσαν να “τραβήξουν” τα δεδομένα τους από την υπηρεσία μέσω του Google TakeOut.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ορισμένα videos του Google Photos απεστάλησαν σε άλλους χρήστες. Ένα ή περισσότερα από τα videos που διατηρούσατε στον λογαριασμό σας έχει επηρεαστεί λόγω αυτού του κενού ασφαλείας.

Επιπλέον, η Google ενημερώνει πως μέσα στον “κουβά” με τα αρχεία που κατέβασαν οι χρήστες, ίσως να βρίσκονται και κάποια videos που δεν είναι δικά τους. Γι’ αυτό, τους καλεί να διαγράψουν το πακέτο και να επαναλάβουν τη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι το κενό ασφαλείας επηρέασε ποσοστό μικρότερο του 0.01% των χρηστών της υπηρεσίας Google Photos και μόνο τα videos τους, ενώ έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα.


[via]

Loading