Google: Πρόστιμο $177 εκατ. από τη Νότια Κορέα για μονοπωλιακές πρακτικές στις διανομές Android

Η αρμόδια αρχή κατά των μονοπωλίων στη Νότια Κορέα επέβαλε πρόστιμο ύψους 177 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google.

Η επιτροπή Δικαίου Εμπορίου της Κορέας πραγματοποίησε έρευνα εις βάρος της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την επικυριαρχία της στην αγορά, εμπόδιζε κατασκευαστές, όπως είναι η Samsung και η LG να χρησιμοποιούν εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Google ζητούσε από τις συνεργαζόμενες εταιρείες να υπογράψουν μια συμφωνία (AFA), που ουσιαστικά τους απαγόρευε να ενσωματώνουν στις συσκευές τους λειτουργικά συστήματα που δεν έχουν εγκριθεί από την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προϊόντα όπως το Fire Tablet, ένα έξυπνο ηχείο και μία έξυπνη τηλεόραση - όλα των LG και Amazon – δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά επειδή παραβίαζαν τους όρους της προκείμενης συμφωνίας.

Η επιτροπή Δικαίου Εμπορίου της Κορέας θεωρεί τις προαναφερθείσες περιπτώσεις σαφή παραδείγματα κατάχρησης της εξουσίας της Google στην αγορά και έτσι έδωσε εντολή να τροποποιηθούν όλοι οι όροι της εν λόγω συμφωνίας.

Η Google σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση της επιτροπής Δικαίου Εμπορίου της Κορέας. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι:

Η απόφαση της επιτροπής που δημοσιεύθηκε σήμερα αγνοεί όλα τα οφέλη και θα υπονομεύσει τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading