Τα RCS (Rich Communication Services)* έχουν αρχίσει να υιοθετούνται από ορισμένους παρόχους τηλεπικοινωνιών, αλλά η Google έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια για τον διάδοχο των SMS/MMS. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με 43 παρόχους τηλεπικοινωνιών και πολλούς κατασκευαστές συσκευών σε όλο τον κόσμο για να εξαπλωθεί η χρήση τους, ενώ τώρα βάζει στο παιχνίδι και τις επιχειρήσεις.

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Οι πρώτες που θα εκμεταλλευτούν τα RCS είναι οι 1-800 Contacts, 1-800 Flowers, Booking.com, SnapTravel και Subway για να επικοινωνούν με τον πελάτη με πιο διαδραστικά και χρήσιμα μηνύματα μέσω της εφαρμογής Android Messages, πάντοτε από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Για παράδειγμα, ο πελάτης που θα λαμβάνει RCS θα μπορεί να πραγματοποιήσει μια κράτηση σε ξενοδοχείο απευθείας από το μήνυμα στα Android Messages, χωρίς να μεταφερθεί στο Booking.com.

Θα μάθουμε περισσότερα για τα RCS τόσο στο MWC 2018, όσο και στο Google I/O 2018.

[Google]

Advertisements