Google Search: Τώρα με δυνατότητα αναζήτησης μέσα στα videos

Η Google προσθέτει μια νέα λειτουργία στη μηχανή αναζήτησης Google Search, χάριν στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν μέσα στα videos, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτά που έχουν μεγάλη διάρκεια (όπως π.χ. τα how-to). Στα αποτελέσματα αναζήτησης θα τονίζονται οι σημαντικότερες στιγμές μέσα στο video, επομένως, με ένα κλικ θα μεταφέρεσαι απευθείας στο κομμάτι που σ' ενδιαφέρει περισσότερο.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει οι δημιουργοί περιεχομένου να έχουν προσθέσει στα videos τους τα αντίστοιχα timestamps που θα υποδηλώνουν οτι στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται αναφορά για κάποιο θέμα. Παραδείγματος χάριν, σε ένα video review για κάποιο smartphone θα μπορείς να επισημάνεις τις ενότητες και με ένα κλικ ο χρήστης θα μεταφέρεται π.χ. στο σημείο όπου αναφέρεσαι στη μπαταρία της συσκευής και αυτό θα συμβαίνει απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Search.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία θα εμφανίζεται μόνο στους χρήστες που χρησιμοποιούν το Google Search στα Αγγλικά και μόνο για τα videos του YouTube.

[Google]

Loading