Hey Google, tell me something good: Η νέα λειτουργία της Google για να ακούμε και καλές ειδήσεις [Video]

Είναι γεγονός ότι τα κακά νέα ταξιδεύουν γρηγορότερα και για κάποιον λόγο έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, αλλά επειδή πήξαμε στις αρνητικές ειδήσεις η Google αποφάσισε να προσθέσει μια νέα λειτουργία για τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant.

Πρόκειται για την εντολή "Hey Google, tell me something good", η οποία τραβά θέματα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SJN (Solutions Journalism Network) που εστιάζει στη δημοσίευση ιστοριών για ανθρώπους που προσπαθούν και καταφέρνουν να κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος. Οι ιστορίες αυτές προέρχονται από πληθώρα μεγάλων γνωστών και εναλλακτικών πηγών ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Ryan Burkle, Creative Producer του Creative Lab της Google,

"Στις μέρες μας καταναλώνουμε περισσότερα νέα από ποτέ, και κάποιες φορές, μοιάζει ότι μόνο άσχημα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι υπάρχει πληθώρα καλών νέων και δεν μιλάμε μόνο για σκόρπιες πράξεις καλοσύνης. Υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι γύρω μας που εργάζονται και σημειώνουν πρόοδο για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και το να μαθαίνουμε για αυτά τα νέα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για να εξισορροπήσουμε τη ροή των ειδήσεων"

Σαν παραδείγματα καλών νέων που προέρχονται από τον οργανισμό SJN αναφέρονται τα εξής:

  1. Πως το Georgia State University διπλασίασε το ρυθμό αποφοίτησης και έκλεισε το κενό των επιτυχόντων μεταξύ μαύρων και λευκών φοιτητών.
  2. Πως ένας μελισσοκόμος στο ανατολικό Detroit κατάφερε να διασώσει και να μεγαλώσει τον πληθυσμό των μελισσών, ενώ παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά την τοπική οικονομία.
  3. Πως η Ισλανδία κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους με προγράμματα εξωσχολικής δραστηριότητας.

Ο Ryan Burkle παραδέχεται ότι δεν είναι πανάκεια η συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά αξίζει να δοκιμαστεί και να ακούμε ορισμένες ευχάριστες ειδήσεις στην καθημερινότητα μας.

[Google]

Loading