Η ΕΕ επενδύει €1 δις για τη μελέτη του γραφενίου, το ισχυρότερο υλικό στον κόσμο [VIDEO]

graphene

Η Nokia, μία από τα 74 μέλη του Graphene Flagship Consortium, ανακοίνωσε επιχορήγηση ύψους ενός δις ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μελέτη του γραφένιου και των πιθανών πρακτικών εφαρμογών που αυτό μπορεί να έχει. Το γραφένιο είναι ένα εκπληκτικό υλικό - για παράδειγμα μπορεί και αυτοεπισκευάζεται - που οι επιστήμονες μελετούν αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν ακόμα.

Πρόκειται για το ισχυρότερο υλικό που έχει παραχθεί ποτέ με αντοχή 300 φορές περισσότερη από αυτή του ατσαλιού. Ταυτόχρονα, είναι ένας από τους λεπτότερους αγωγούς ηλεκτρισμού που το καθιστά ιδιαίτερα προσιτό για χρησιμοποίηση σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο ερευνητής της Nokia, Jani Kivioja, δηλώνει ότι πρόκειται για μια εκπληκτική ευκαιρία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη υποδηλώνοντας παράλληλα ότι είναι μάλλον απίθανο να δούμε το γραφένιο στην κατασκευή προϊόντων αλλά κυρίως αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση ήδη υπαρχόντων υλικών και προϊόντων.

[via SlashGear]

Loading