LG

Η LG παρουσιάζει το μέλλον της συνδεδεμένης ζωής

H LG Electronics (LG) με αφορμή τις καινοτομίες που έχουν φέρει τα έξυπνα σπίτια στον τρόπο ζωής μας, παρουσιάζει το LG ThinQ 2021 Smart Home Report, που βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε δείγμα 837 ανθρώπων που είχαν πρόσφατα αγοράσει έξυπνες οικιακές συσκευές, τονίζοντας πώς ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητα.

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία χρήστες είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα έξυπνα σπίτια τους. Συγκεκριμένα, ο υψηλότερος δείκτης ικανοποίησης βρίσκεται στις ηλικίες μεταξύ 50 και 54, καθώς περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι με τις οικογένειές τους σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεότεροι άνθρωποι ηλικίας 20 ετών βρίσκουν πιο ελκυστική την ιδέα του να έχουν στην κατοχή τους συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 45 είναι ιδιαίτερα σημαντικό η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών, σε ένα έξυπνο σπίτι. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα έξυπνα σπίτια παρέχουν προσαρμοσμένες και εύχρηστες λύσεις αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη ανεξάρτητα από το τεχνολογικό υπόβαθρο ή την ηλικία και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Τα ‘έξυπνα’ σπίτια είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται στον μοναδικό τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη

Ενώ τα έξυπνα σπίτια έχουν σχεδιαστεί για να είναι καθολικά ωφέλιμα, αυτά τα οφέλη έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μοναδικά και για κάθε άτομο ξεχωριστά. Μάλιστα, στην ερώτηση ‘Τι ζητούν οι χρήστες από ένα έξυπνο σπίτι’, το 17.3% απάντησε ότι θέλει να ελέγχονται αυτόματα οι συσκευές, το 15.7% να εξοικονομεί ενέργεια και κόστος ενώ το 13.3% να είναι προσωποποιημένο. Η έρευνα αποκάλυψε πώς οι έξυπνοι χώροι παρέχουν ευέλικτες λύσεις που προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής κάθε χρήστη σύμφωνα με τις βασικές αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για τον ελεύθερο χρόνο, οι ερωτηθέντες με χόμπι την κηπουρική κατέταξαν τη λειτουργία τηλεχειριστηρίου/φωνητικής εντολής για τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα ψυγεία και τα πλυντήρια τους ως ένα εκ των τριών κορυφαίων χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούν, καθώς τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τις συσκευές, ακόμα και όταν είναι απασχολημένοι στον κήπο. Ιδιαίτερα στο κομμάτι των έξυπνων πλυντηρίων ρούχων, το χαρακτηριστικό που φαίνεται να επικρατεί στην προτίμηση των καταναλωτών, είναι ότι ανιχνεύουν το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος και επιλέγουν αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για τα ρούχα.

Ανοίγοντας έναν έξυπνο δρόμο για μία βιώσιμη ζωή

Τα σημερινά έξυπνα σπίτια θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς για ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που ανέφεραν οι ερωτηθέντες ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας. Η AI τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα έξυπνα σπίτια, βελτιστοποιεί τις οικιακές συσκευές με στόχο την επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, βελτιώνεται η χρηστικότητα με αποτέλεσμα να εξοικονομείται όχι μόνο ενέργεια αλλά και πολύτιμος χρόνος για τους χρήστες, προσφέροντάς τους μια πιο άνετη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στα οφέλη που προσφέρει ένα έξυπνο σπίτι, το 17.3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι βρίσκει πιο σημαντική την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το LG ThinQ Smart Home Report παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ματιά για τον τρόπο που μπορεί να αλλάξει ο τρόπος ζωής των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια και για όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν έξυπνες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους. Μπορείτε να κατεβάσετε το report εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading