HDMI 2.1: Διαθέσιμο το νέο πρότυπο που φέρνει υποστήριξη για ανάλυση 10K και Dynamic HDR

Στις αρχές του έτους είχαμε την επίσημη ανακοίνωση του προτύπου HDMI 2.1 στο πλαίσιο της CES 2017, όπου και μάθαμε τα χαρακτηριστικά του. Από σήμερα, όμως, ξεκίνησε η διάθεση του στους κατασκευαστές που έχουν ήδη υιοθετήσει το HDMI 2.0 και ουσιαστικά μπαίνουμε στη νέα εποχή.

Το νέο πρότυπο HDMI 2.1 είναι συμβατό με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά στο νέο καλώδιο έχουμε τεράστια αύξηση του bandwidth από 18Gbps σε 48Gbps. Ως εκ τούτου, το HDMI 2.1 υποστηρίζει υψηλότερες αναλύσεις, Dynamic HDR και ταχύτερους χρόνους ανανέωσης, όπως 60Hz για ανάλυση 8K και 120Hz για ανάλυση 4K, αλλά και ανάλυση έως 10K.

Επιπλέον, οι gamers θα εκτιμήσουν το νέο Game Mode VRR (Variable Refresh Rate), το οποίο είναι συμβατό με τις τεχνολογίες Nvidia G-Sync και AMD FreeSync για εναλλαγές στον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε καθυστέρηση (lag) κατά τον συγχρονισμό μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνης.

Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες εφαρμογές του HDMI 2.1 σε συσκευές καθημερινής χρήσης, αλλά ακόμη και αν προμηθευτείτε κάποια από αυτές, θα χρειαστεί να έχετε τα νέα καλώδια Ultra High Speed HMDI 2.1 για να απολαύσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά.

[via]

Loading