Που το χάνουμε, που το βρίσκουμε, το Fuchsia OS της Google κάνει κατά καιρούς την εμφάνιση του έστω και με έμμεσο τρόπο, έτσι για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να....πάρουν δρόμο το Android OS και το Chrome OS. Προφανώς και βρισκόμαστε σε πολύ πολύ πολύ πρώιμο στάδιο για να ακουστεί σοβαρά μια τέτοια σκέψη, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο λειτουργικό σύστημα της Google να δοκιμάζεται σε συσκευή της Huawei, ή καλύτερα, της θυγατρικής Honor.

Google και Huawei έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στην κατασκευή του πολύ αξιόλογου Nexus 6P, επομένως, υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ τους. Πέρυσι, κάποιοι μηχανικοί της Huawei είχαν ανεβάσει υλικό στον πηγαίο κώδικα του Fuchsia OS, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Τα πράγματα άλλαξαν, ωστόσο, όταν ανακαλύφθηκε πως η εταιρεία δοκιμάζει το νέο λειτουργικό σύστημα στο Honor Play και σχεδιάζει να επεκτείνει τις δοκιμές στις συσκευές της που χρησιμοποιούν επεξεργαστή Kirin 970.

Έτσι, το Honor Play γίνεται το πρώτο Android smartphone πλην αυτών της Google που τρέχει το Fuchsia OS, έστω και σε αυτό το πολύ πειραματικό στάδιο. Ενδέχεται, όμως, ότι θα πάρουν σειρά και άλλα smartphones της Huawei και της Honor που χρησιμοποιούν το Kirin 970, όπως είναι τα Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, P20, P20 Pro, Mate RS Porsche Design, Honor V10, Honor 10, Nova 3,  Honor Note 10.

[via]

Advertisements