Honor: Θα χρησιμοποιήσει 5G επεξεργαστές της MediaTek στο μέλλον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε μετά τη χθεσινή παρουσίαση του Honor X10 5G, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Zhao Ming. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ενδεχόμενο χρήσης των 5G επεξεργαστών της MediaTek, ο κ. Ming επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία της Honor με την ταϊβανέζικη κατασκευάστρια chipsets και γι’ αυτό δεν αποκλείει να δούμε Honor smartphones με τους δικούς της επεξεργαστές.

Μέχρι στιγμής η MediaTek έχει παρουσιάσει τη σειρά Dimensity 1000 και Dimensity 820 για να καλύψει τις 5G ανάγκες των high-end και mid-range κατηγοριών, με σαφέστατα μικρότερο κόστος σε σύγκριση με τα chipsets της Qualcomm. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η Huawei θα δυσκολευτεί να καλύψει τη ζήτηση για τα Kirin SoCs λόγω της πρόσφατης απόφασης του Donald Trump, τότε δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη μια στροφή προς τη MediaTek, τουλάχιστον για τα smartphones της Honor.

Παρά την επιβεβαίωση του κ. Zhao Ming, υπάρχουν ερωτηματικά για τη δυνατότητα συνεργασίας με τη MediaTek, διότι πρόκειται για εταιρεία που εδρεύει στην Ταϊβάν και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί τεχνολογίες που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

[via]

Loading