Δείτε πως βλέπει τον κόσμο το αυτοοδηγούμενο όχημα της Waymo (Google) σε πραγματική δοκιμή! [Video]

Η Alphabet, μαμά εταιρεία της Google, έχει ξεκινήσει τις εκτεταμένες δοκιμές των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της Waymo από τα τέλη Ιανουαρίου, βγάζοντας έναν στόλο 100 οχημάτων που κινούνται στους δρόμους του Mountain View (California) και Phoenix (Arizona) για να προσφέρει δωρεάν βόλτες στους κατοίκους των δύο περιοχών σε μια προσπάθεια να τους εξοικειώσει με τη νέα τεχνολογία.

Δεν είναι εφικτό, όμως, να εκπαιδευτεί με αυτόν τον τρόπο όλος ο κόσμος και επειδή ο χρόνος τρέχει -- πρόσφατα έλαβε έγκριση από το αρμόδιο τμήμα μεταφορών της Arizona -- για να βγουν κανονικά στους δρόμους από τις 2 Απριλίου, η Waymo αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα video 360º που παρουσιάζει τι "βλέπει" το αυτοοδηγούμενο όχημα της όταν βρίσκεται στο δρόμο.

Η καταγραφή του video έγινε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στους δρόμους του Phoenix και στη συνέχεια έγινε επεξεργασία με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους αισθητήρες του οχήματος. Φυσικά, προστέθηκαν τα απαραίτητα γραφικά εφέ για να είναι πιο εύκολο στην κατανόηση από τον θεατή. Βλέπουμε πως το όχημα της Waymo προβλέπει τις επόμενες κινήσεις των πεζών, ποδηλατών και οχημάτων και παίρνει αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ στο τέλος του video μας βάζει στο πίσω κάθισμα για μια εικονική βόλτα χωρίς οδηγό.

Απολαύστε μια ματιά από το πολύ κοντινό μέλλον:

[via]

Loading