Huawei Kirin 810 SoC: Ο νέος mid-range επεξεργαστής στα 7nm με ενσωματωμένη μονάδα για AI

Οι δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων δεν πτοούν τη Huawei, η οποία ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγη ώρα το νέο Kirin 810 SoC, τον διάδοχο του περυσινού mid-range επεξεργαστή Kirin 710.

Το νέο SoC είναι κατασκευασμένο στα 7nm με octa-core CPU (2x ARM Cortex-A76 2.27GHz +6x ARM Cortex-A55 1.88GHz), επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G52 MP6 GPU που προσφέρει 162% υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά και ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (NPU) βασισμένη στην αρχιτεκτονική Da Vinci.

Σημαντική η βελτίωση που προσφέρει στο mobile gaming με χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της GPU, καθώς "μαθαίνει" τον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας και τις αλλαγές που συντελούνται σε κάθε άγγιγμα του χρήστη στην οθόνη, ενώ προβλέπει τον φόρτο που ενδεχομένως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει συνολικά η συσκευή σε κάθε σημείο του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τη Huawei, το Kirin 810 SoC θα μειώνει την "κούραση" του επεξεργαστή γραφικών (GPU) επιταχύνοντας τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ αυτού και του κύριου επεξεργαστή (CPU), αλλά και την επικοινωνία με τη μνήμη RAM.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, έχει ενσωματωθεί αναβαθμισμένος επεξεργαστής εικόνας και βελτιώθηκε ο αλγόριθμος ρύθμισης του White Balance για σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η πρεμιέρα για το Kirin 810 SoC γίνεται με το Huawei Nova 5, το οποίο παρουσιάστηκε επίσης πριν από λίγη ώρα και θα το δούμε στο αμέσως επόμενο άρθρο μας.

Loading