Για το Kirin 980 SoC τα έχουμε πει αρκετές φορές το τελευταίο δίμηνο, όντας ο πανίσχυρος επεξεργαστής που χρησιμοποιείται ήδη στα Huawei Mate 20 / Mate 20 Pro και Honor Magic 2. Σιγά σιγά, όμως, ξεκινά η κουβέντα για το επόμενης γενιάς SoC της Huawei, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται θα κυκλοφορήσει αρκετά νωρίτερα για να είναι έτοιμη η εταιρεία για την εποχή των 5G smartphones.

Σύμφωνα με το κινέζικο δίκτυο CNMO, ο διάδοχος του Kirin 980 SoC (ίσως θα λέγεται Kirin 990) θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την TSMC, τον μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς αυτή τη στιγμή στον τομέα των ημιαγωγών. Θα ακολουθήσουν την δεύτερης γενιάς αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm που θα φέρει μικρές βελτιώσεις, όπως 10% ταχύτερη απόδοση και 10% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ θα περιλαμβάνει ενσωματωμένο και το πρώτο 5G modem της Huawei!

Η παραγωγή του Kirin 990 SoC αναμένεται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και, ποιος ξέρει, ίσως το δούμε στη επόμενη σειρά Huawei P30 που θα παρουσιαστεί κατά τον Απρίλιο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά όπου υπάρχει καπνός...

[via]

Advertisements