Huawei P20: Η επίσημη πρόσκληση επιβεβαιώνει την τριπλή κάμερα

Αν είχαμε κάποια αμφιβολία για την τοποθέτηση τριπλής κάμερας σε κάποια, τουλάχιστον, από τα μοντέλα της οικογένειας Huawei P20, τότε αυτή διαλύθηκε από την επίσημη πρόσκληση που απέστειλε η εταιρεία στον Τύπο για την εκδήλωση της 27ης Μαρτίου στο Παρίσι.

Η πρόσκληση απεικονίζει τον πύργο του Eiffel και στο φόντο βλέπουμε τρεις κύκλους που αντιπροσωπεύουν τις κάμερες του Huawei P20, ενώ στο κάτω μέρος βλέπουμε την φράση "See mooore with AI", με τα τρία "o" να αποτελούν ακόμα μία ένδειξη. Τα Huawei P20 / P20 Plus / P20 Pro θα είναι τα πρώτα smartphones στον κόσμο με τριπλή κάμερα, με την τρίτη να πιστεύεται ότι θα βοηθά για την επίτευξη 5x υβριδικού zoom.

Εξάλλου, το Huawei P20 Lite πέρασε από τον οργανισμό πιστοποίησης FCC στις ΗΠΑ και από εκεί βλέπουμε ότι θα διαθέτει notch στην πρόσοψη όπως το iPhone X, ενώ η οθόνη αναμένεται με μέγεθος 5.8-6.0'' και ανάλυση 2280 x 1080 που αντιστοιχεί σε αναλογία 19:9. Στο συγκεκριμένο μοντέλο πιθανότατα θα τοποθετηθεί διπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη στο πίσω μέρος.

Σε ό,τι αφορά τα high-end μοντέλα της οικογένειας, υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

Μέχρι σήμερα είχαμε δει μόνο μερικά σχεδιαγράμματα που υποδεικνύουν κάμερα 40MP στο πίσω μέρος με τρεις φακούς Leica. Οι διαφορές των τριών μοντέλων (Huawei P20, Huawei P20 Plus και Huawei P20 Pro) θα αφορούν το μέγεθος της οθόνης και την διάταξη των τριών φακών στο πίσω μέρος. Στο Huawei P20 οι αισθητήρες θα είναι σε οριζόντια διάταξη στη γωνία, όπως η διπλή κάμερα στο Huawei P10, στο Huawei P20 Plus θα είναι τοποθετημένοι κάθετα στη γωνιά και στο P20 Pro κάθετα στο κέντρο της συσκευής με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ακριβώς από κάτω (στα άλλα δύο θα είναι στην πρόσοψη).

Σε ό,τι αφορά την εμπρόσθια κάμερα θα διαθέτει αισθητήρα 24MP επίσης με φακό Leica. Επιπλέον, θα συνοδεύεται από νέο Pro Night Mode για 100% μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός και τεχνολογία Pro AI Camera Assist για άμεση αυτόματη αναγνώριση των συνθήκων λήψης.

Δύσκολα θα δούμε νέο επεξεργαστή αντί του Kirin 970 SoC, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η Huawei θα προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με την βοήθεια του νευρωνικού συνεπεξεργαστή (NPU). Περιμένουμε bezel-less οθόνες αναλογίας 18:9, 6GB RAM, 64GB/128GB αποθηκευτικό χώρο και λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo (EMUI 8.0).

[via]

Loading