Ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες ότι η Huawei δεν θα παρουσιάσει τις φετινές ναυαρχίδες της στο MWC 2018, αλλά θα διοργανώσει και αυτή την δική της ξεχωριστή εκδήλωση για να έχει στραμμένη την προσοχή επάνω της, τουλάχιστον εκείνες τις ημέρες. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 27 Μαρτίου και φυσικά θα αποκαλυφθούν τα Huawei P20, P20 Plus και P20 Pro (μπορεί και P20 Lite).

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Huawei επέλεξε τελικά την ονομασία P20 αντί P11. Όπως και να λέγονται, μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο μερικά σχεδιαγράμματα που υποδεικνύουν κάμερα 40MP στο πίσω μέρος με τρεις φακούς Leica. Οι διαφορές των τριών μοντέλων (Huawei P20, Huawei P20 Plus και Huawei P20 Pro) θα αφορούν το μέγεθος της οθόνης και την διάταξη των τριών φακών στο πίσω μέρος. Στο Huawei P20 οι αισθητήρες θα είναι σε οριζόντια διάταξη στη γωνία, όπως η διπλή κάμερα στο Huawei P10, στο Huawei P20 Plus θα είναι τοποθετημένοι κάθετα στη γωνιά και στο P20 Pro κάθετα στο κέντρο της συσκευής με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ακριβώς από κάτω (στα άλλα δύο θα είναι στην πρόσοψη).

Σε ό,τι αφορά την εμπρόσθια κάμερα θα διαθέτει αισθητήρα 24MP επίσης με φακό Leica. Επιπλέον, θα συνοδεύεται από νέο Pro Night Mode για 100% μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός και τεχνολογία Pro AI Camera Assist για άμεση αυτόματη αναγνώριση των συνθήκων λήψης.

Δύσκολα θα δούμε νέο επεξεργαστή αντί του Kirin 970 SoC, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η Huawei θα προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με την βοήθεια του νευρωνικού συνεπεξεργαστή (NPU). Περιμένουμε bezel-less οθόνες αναλογίας 18:9, 6GB RAM, 64GB/128GB αποθηκευτικό χώρο και λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo (EMUI 8.0).

Advertisements