Huawei Pura 70 Ultra: Το teardown επιβεβαίωσε το Kirin 9010 Soc στα 7nm από τη SMIC

Ένα teardown του Huawei Pura 70 Ultra από την καναδική TechInsights αποκάλυψε ότι η Huawei χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή HiSilicon Kirin 9010 της κινέζικης Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), επιβεβαιώνοντας δηλαδή αυτό που υποπτευόμασταν όλοι εξαρχής. "Μετά την τεχνική ανάλυση του Huawei Pura 70 Ultra, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με μεγάλη ακρίβεια ότι το HiSilicon Kirin 9010 κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 7nm N+2 της SMIC", ανέφερε η TechInsights .

Η TechInsights προχώρησε σε αποσυναρμολόγηση του Huawei Pura 70 Ultra προκειμένου να δει από ποιους προέρχονται τα εξαρτήματα του, και διαπίστωσε ότι ο Kirin 9010 περιλαμβάνει ορισμένα νέα τεχνικά στοιχεία, χωρίς να διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το περυσινό Kirin 9000 που έκανε την απροσδόκητη εμφάνιση του με το Huawei Mate 60 Pro. Παρατήρησαν ότι ο επεξεργαστής του Pura 70 Ultra διαθέτει 12-core CPU με 4x πυρήνες χρονισμένους στο 1.55GHz + 6x πυρήνες στα 2.18GHz και 2x πυρήνες στα 2.3GHz.

Ο συντάκτης της έκθεσης της TechInsight, Dan Hutcheson, συμμετείχε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο teardown του Mate 60 Pro. Εκείνη η ανάλυση αποκάλυψε τη χρήση των Kirin 9000 από τη Huawei στο Mate 60 Pro και εδραίωσε την απόδειξη της ικανότητας της SMIC να παράγει SoCs στα 7nm. Ήταν μια αποκάλυψη που τάραξε την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς απέδειξε ότι η Κίνα είναι πράγματι σε θέση να κατασκευάσει εγχώρια chips υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, ένα επόμενο teardown του laptop Qingyun L540 της Huawei βρήκε έναν επεξεργαστή Kirin 9006C των 5 nm - ένα προϊόν που το TechInsights ανέφερε ως "επανασυσκευασμένο" επεξεργαστή Kirin 9000 που κατασκευάστηκε από την TSMC με έδρα την Ταϊβάν.

Η Huawei έχει απελευθερωθεί πλήρως από τις αμερικανικές κυρώσεις στις αγορές της Κίνας, αλλά εξακολουθεί να συγκρατείται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις παγκόσμιες αγορές

Ο ειδικός σε θέματα επεξεργαστών ανέφερε την έλλειψη προηγμένης πυκνότητας κόμβων, ισχύος, επιδόσεων και κόστους ως προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η Huawei.

Ενώ η Samsung κατέχει επί του παρόντος την πρώτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές smartphone, οι εταιρείες αναλυτών International Data Corporation (IDC) και Canalys διαπίστωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Huawei έχει γίνει το κορυφαίο brand smartphone στην αγορά της Κίνας με βάση τις αποστολές.

Ο Arthur Guo, ανώτερος αναλυτής ερευνών στο τμήμα Client System Research της IDC China, χαρακτήρισε πολύ δυναμική την επιστροφή της Huawei, καθώς αυξήθηκε το μερίδιο της κατά 110% σε ετήσια βάση με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση στην Κίνα με μερίδιο περίπου 17% (όσο και η HONOR). Ο Guo επισημαίνει, ωστόσο, ότι "οι περιορισμοί στις προμήθειες θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν τη Huawei".

Loading