Huawei: Αναδιπλούμενα smartphones στα €1000 και στόχος να ξεπεράσει τη Samsung

Πολλά και ενδιαφέροντα αποκάλυψε ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu, σε συνέντευξη του στη γερμανική De Walt, τόσο για το μέλλον των αναδιπλούμενων smartphones, όσο και γενικότερα για την πορεία της εταιρείας.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί στην παρουσίαση του Huawei Mate X ότι η τιμή είναι πολύ υψηλή, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά στην παρούσα φάση λόγω των τεράστιων επενδύσεων που έγιναν στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης για να καταστεί εφικτή η κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής.

Στις δηλώσεις του, πάντως, στη De Walt τόνισε ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια τα αναδιπλούμενα smartphones θα πωλούνται σε τιμή κοντά στα €1000, ενώ σίγουρα θα βρεθούν κατασκευαστές που θα ρίξουν το κόστος στα €500. Ουσιαστικά, ο κ. Yu, εκφράζει τη σιγουριά του πως τα αναδιπλούμενα smartphones είναι όντως το επόμενο trend στην κατηγορία των φορητών συσκευών και θα καταφέρουν να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού.

Σχετικά με την πορεία της Huawei εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τη Samsung πολύ σύντομα και να ανέβουν αυτοί στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones στον κόσμο. Η εκτίμηση του είναι ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο μέχρι την επόμενη χρονιά. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Huawei έχει ήδη ξεπεράσει την Apple σε θέματα καινοτομίας, ενώ δεν περιμένει ότι θα δούμε κάποιο αναδιπλούμενο smartphone από την Apple στο κοντινό μέλλον.

Κλείνοντας, προχώρησε την κουβέντα στο μεσοπρόθεσμο μέλλον και έκανε λόγο για smartphones με οθόνη 100-200'', με τα οποία πειραματίζεται ήδη η Huawei. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε smartphones σε μέγεθος τηλεόρασης, αλλά ότι με κάποιον τρόπο θα μπει στο παιχνίδι η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η Huawei εργάζεται επάνω στην κατασκευή των δικών της AR glasses που θα τα δούμε το 2021.

[via]

Loading