AMD

Η AMD λέγεται ότι θα αποκαλύψει τους Zen 3 στο CES 2020

Η σπουδαία πορεία της AMD αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και μέσα στο 2020, καθώς δημοσιεύματα από την Ταϊβάν κάνουν λόγο για παρουσίαση της νέας αρχιτεκτονικής Zen 3 για τους επεξεργαστές της στο πλαίσιο του επερχόμενου CES 2020.

Σύμφωνα με την πηγή, η CEO της AMD, Dr. Lisa Su, θα αποκαλύψει την 4η γενιά επεξεργαστών Ryzen για καταναλωτές και την 3η γενιά επεξεργαστών EPYC για βιομηχανίες. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι προφανώς οι νέοι επεξεργαστές Ryzen που θα χωρίζονται σε δύο ξεχωριστές σειρές: Vermeer και Renoir.

Η σειρά Vermeer αφορά ολοκληρωμένα chipsets για desktop υπολογιστές που θα περιλαμβάνουν Zen 3 CPU, ενώ η σειρά Renoir αντίστοιχα chipsets με Zen 2 CPU + iGPU βασισμένη στην αρχιτεκτονική Vega, αλλά με αναβαθμίσεις στην απόδοση της οθόνης και την αναπαραγωγή multimedia “δανεικές” από την αρχιτεκτονική Navi.

Η κατασκευή των νέων Zen 3 CPU θα πραγματοποιηθεί σε κλίμακα 7m EUV από την TSMC και η AMD υπόσχεται σημαντική αύξηση στην απόδοση χάριν στη νέα μικροαρχιτεκτονική που θα ακολουθήσει.

Η CES 2020 είναι προ των πυλών, οπότε, θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα.

[via]

Loading