Η Apple επενδύει σε δορυφορική υποστήριξη των συσκευών και υπηρεσιών της

Μια νέα αναφορά από το δίκτυο Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Apple επενδύει σε μια νέα τεχνολογία με σκοπό να προσφέρει υποστήριξη για τις υπηρεσίες και τις συσκευές της μέσω δορυφόρων, σε ορίζοντα 5 ετών από τώρα. Το project βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο για την ώρα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προχωρήσει, ενώ δεν ξεκαθαρίζεται αν η Apple σκοπεύει να “σηκώσει” δικούς της δορυφόρους ή αν θα εκμεταλλευτεί ήδη υπάρχοντες άλλων εταιρειών.

Σε αυτό το αρχικό στάδιο απασχολούνται μια ντουζίνα μηχανικοί της εταιρείας, με επικεφαλής τους Michael Trela και John Fenwick, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εργαστεί για λογαριασμό της Skybox Imaging, εταιρεία δορυφορικής χαρτογράφησης που εξαγοράστηκε το 2014 από τη Google. Αμφότεροι έχουν προσληφθεί από την Apple το 2017.

Αν προχωρήσει κανονικά η ανάπτυξη του project, τότε η Apple θα μπορούσε να βελτιώσει και να ενισχύσει σημαντικά διάφορες υπηρεσίες της, με πιο προφανές το Apple Maps και τη δυνατότητα εντοπισμού των συσκευών της (location tracking), καθώς και να βελτιώσει το σήμα και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ώστε να είναι πιο ανεξάρτητη από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, οπότε θα περιμένουμε να ωριμάσει η ιδέα και να δούμε αν όντως θα προχωρήσει.

[via MacUser.gr]

Loading