up_icon
Misc

Η Excelon ανακοινώνει το XLON Chain

29 Απριλίου 2021 Techgear Team

Η Excelon ανακοινώνει το XLON Chain

H Excelon Financial Services (https://excelon.io ) ανακοινώνει το XLON Chain (https://xlon.org) στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης της πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών της και την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στο οικοσύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το XLON Chain βασίζεται στο Ethereum Blockchain με ορισμένες σημαντικές προσθήκες που βελτιώνουν σημαντικά την κλιμάκωση, την ταχύτητα, το κόστος, τη φιλικότητα στο περιβάλλον και την διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα το XLON Blockchain Network, θα διαφοροποιηθεί από τα περισσότερα blockchains σήμερα, προσφέροντας λειτουργίες κανονιστικής συμμόρφωσης, που θέτουν το έδαφος για την επικείμενη υιοθέτηση των CBDC (Central Bank Digital Currencies).

Το XLON Chain θα λειτουργεί και θα ελέγχεται από το Ίδρυμα XLON, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από μέλη με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό, τεχνολογικό, νομικό και ακαδημαϊκό κλάδο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται στο μέγιστο η συνετή εκτέλεση της στρατηγικής και της πλήρους διαφάνειας.

Εκτός από την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, το Ίδρυμα XLON, θα εστιαστεί στην ανάπτυξη συνεργασιών και της κοινότητας χρηστών για την ενίσχυση της χρήσης αποκεντρωμένων συναλλαγών και εφαρμογών.

Ο Γιώργος Κορωνιάς, Πρόεδρος της Excelon Financial Services δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε σήμερα το XLON Chain, το οποίο επεκτείνει το οικοσύστημα της Excelon με το XLON Coin ως βασικό του νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain στην αποκεντρωμένη - συμβατή με τους κανονισμούς - εποχή πληρωμών. Το κανονιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά νομίσματα προχωρά ήδη και οι Κεντρικές Τράπεζες αγκαλιάζουν τα CBDCs, ως την επόμενη φύση των νομισματικών μέσων».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του XLON Chain είναι τα κάτωθι:

 • PoA CONSENSUS: Η καθολική έγκριση των blocks βασίζεται στο Proof of Authority (PoA) για την παροχή πλήρους ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες υπολογιστικής ισχύος και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

 • PoS BLOCK REWARDS: Στους εξουσιοδοτημένους επικυρωτές (validators) θα αποδίδονται XLON Coins για την έγκριση των blocks, αναλογικά με τον αριθμό XLON coins που θα έχουν δεσμεύσει.

 • CARBON NEUTRAL: Το XLON Blockchain Network, λόγω της συναίνεσης (consensus) του PoA, μειώνει δραστικά την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από το δίκτυο επικυρωτών. Tο Ίδρυμα XLON θα επενδύει σε δράσεις και αντισταθμιστικά ουδέτερου άνθρακα (carbon credits), ως μέρος της συνεχούς αφοσίωσής μας στην πολιτική μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

 • ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ: Σε αντίθεση με τα Bitcoin, Ethereum και άλλα PoS blockchains, το XLON Chain μπορεί να ολοκληρώσει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο με πολύ χαμηλές χρεώσεις, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ SMART CONTRACTS: Το XLON Chain αγκαλιάζει την ισχυρή λειτουργικότητα του Ethereum Virtual Machine (EVM) για την εκτέλεση smart contracts για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps).

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ (TOKENS):

  • ERC-20: Το τυπικό API που χρησιμοποιείται για fungible tokens, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών παρακολούθησης μεταφοράς και υπολοίπου.

  • ERC-223: Προστασία των χρηστών από τυχαίες μεταφορές συμβολαίων.

  • ERC-721: Το δημοφιλές API για μη εύχρηστο διακριτικό (NFT – Non Fungible Tokens), που αντιπροσωπεύει την κυριότητα σε ψηφιακά ή φυσικά στοιχεία. Τα NFTs μπορούν να ανήκουν και να πραγματοποιούνται συναλλαγές από ιδιώτες καθώς και να αποστέλλονται σε τρίτους.

  • ERC-809: Για ενοικίαση NFT (Non-Fungible Tokens).

  • ERC-1238: Καλύπτει μη μεταβιβάσιμα διακριτικά (ή «εμβλήματα»).

 • BLOCKCHAIN ORACLES: Τα XLON Chain Oracles θα συνδέουν το blockchain με δεδομένα εκτός αλυσίδας (off-chain) / πραγματικού κόσμου, ενεργώντας ως middleware και γεφυρώνοντας τους δύο κόσμους.

 • ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στο πλαίσιο του οράματός μας σχετικά με την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων, η δυναμική και διαφανής διακυβέρνηση αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που θα βρίσκεται στην καρδιά του XLON Chain για την εφαρμογή κρυπτονομικών πολιτικών.

 • ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: Τα blockchains έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ανωνυμία και αυτό πρέπει να συνεχίσει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Παρ 'όλα αυτά, η εφαρμογή της κανονιστικής συμμόρφωσης, όπως οι πολιτικές KYC και AML, μπορεί να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους τις χρειάζονται στα πλαίσια συμμόρφωσής τους (πχ επενδυτικά κεφάλαια, τράπεζες, επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας, επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές κ.λπ.).

Σχετικά με την Excelon Financial Services:

Η Excelon Financial Services Ltd (https://excelon.io), ιδρύθηκε το 2018 και έχει έδρα το Λονδίνο, και προσφέρει την τραπεζική εμπειρία επόμενης γενιάς που γεφυρώνει τα παραδοσιακά και ψηφιακά νομίσματα. H Excelon παρέχει ένα ψηφιακό πορτοφόλι για παραδοσιακά νομίσματα (FIAT) με MasterCard / Visa, IBAN λογαριασμούς και ψηφιακά νομίσματα με μια ισχυρή υπηρεσία ανταλλαγής (crypto exchange) και πορτοφολιών Crypto.


Πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επιχειρηματικοί λογαριασμοί, crypto Earn Deposits και Credit μαζί με υπηρεσίες staking, cryptocash και cryptospend, προσθέτουν μια τεράστια αξία στο οικοσύστημα της Excelon. Τέλος, η προσθήκη του XLON Chain (https://xlon.org) και του νομίσματος XLON, που ενεργεί ως βασικό νόμισμα (utility coin) για όλους τους τύπους συναλλαγών εντός του οικοσυστήματος της Excelon, προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για όλους τους χρήστες που εισέρχονται στην εποχή των αποκεντρωμένων συναλλαγών.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

17 Μαΐου 2022 Techgear Team

Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο διεθνές συνέδριο θα ...

Πανελλαδική έρευνα καταναλωτών της ΕΕΤΤ για τη χρήση υπηρεσιών courier

11 Μαΐου 2022 Techgear Team

Πανελλαδική έρευνα με αντικείμενο τη χρήση υπηρεσιών ταχυμεταφοράς δεμάτων και την αποτύπωση της εμπειρίας των καταναλωτών, διενήργησε η ΕΕΤΤ κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022. Ειδικότερα, διερευνήθηκαν ...

Apple: Απειλείται με πρόστιμο έως $36.5 δισ. από την ΕΕ λόγω του NFC των iPhone

05 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Συνεχίζεται το κυνήγι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Apple, καθώς αυτή τη φορά απαιτεί από την εταιρεία να δώσει πρόσβαση στην τεχνολογία NFC των iPhone σε τρίτους προκειμένου να προσφέρει περισσότερες ...

Digital Services Act: Οι νέοι κανόνες που φέρνει η ΕΕ για τις μεγάλες online πλατφόρμες

25 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε πως προχωρά το νομοσχέδιο Digital Markets Act (DMA) που θα υποχρεώσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να προβούν σε σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της πλειοψηφίας...

Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ευκολότερος είναι από την Τρίτη ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», την οποία οι ...

NTT Data: Εγκαινιάζει γραφείο στην Αθήνα με πλάνο πρόσληψης 400 ατόμων

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η NTT DATA, η 6η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής διεθνώς εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας ένα νέο γραφείο το οποίο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση της ηγετικής της θέσης ...

Right to Repair: Υπερψηφίστηκε η πρόταση στην ΕΕ, ετοιμάζεται το νομοσχέδιο

08 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Η περίφημη πρόταση Right to Repair (ή Δικαίωμα στην Επισκευή αν θέλετε) υπερψηφίστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα με μόλις 3 ψήφους κατά, όπερ σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις ...

Προγραμματισμός ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μέσω του gov.gr

06 Απριλίου 2022 Techgear Team

Διαθέσιμο για τους πολίτες είναι από την Τετάρτη το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας. Πρόκειται για την ...

Kaspersky: Μπήκε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

30 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Για πρώτη φορά στην ιστορία της FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ) εισέρχεται στη «μαύρη λίστα» μια εταιρεία από τη Ρωσία, προφανώς λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για...

ΗΠΑ και ΕΕ υπογράφουν νέα συμφωνία για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

29 Μαρτίου 2022 Christos Elpidis

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν και επίσημα πλέον με την ανακοίνωση των ΗΠΑ και της ΕΕ για το νέο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα ιδιωτικότητας. Η συμφωνία Trans-Atlantic Data Privacy ...

Loader
techgear_icon