up_icon
Misc

Η Excelon ανακοινώνει το XLON Chain

29 Απριλίου 2021 Techgear Team

Η Excelon ανακοινώνει το XLON Chain

H Excelon Financial Services (https://excelon.io ) ανακοινώνει το XLON Chain (https://xlon.org) στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης της πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών της και την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στο οικοσύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το XLON Chain βασίζεται στο Ethereum Blockchain με ορισμένες σημαντικές προσθήκες που βελτιώνουν σημαντικά την κλιμάκωση, την ταχύτητα, το κόστος, τη φιλικότητα στο περιβάλλον και την διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα το XLON Blockchain Network, θα διαφοροποιηθεί από τα περισσότερα blockchains σήμερα, προσφέροντας λειτουργίες κανονιστικής συμμόρφωσης, που θέτουν το έδαφος για την επικείμενη υιοθέτηση των CBDC (Central Bank Digital Currencies).

Το XLON Chain θα λειτουργεί και θα ελέγχεται από το Ίδρυμα XLON, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από μέλη με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό, τεχνολογικό, νομικό και ακαδημαϊκό κλάδο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται στο μέγιστο η συνετή εκτέλεση της στρατηγικής και της πλήρους διαφάνειας.

Εκτός από την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, το Ίδρυμα XLON, θα εστιαστεί στην ανάπτυξη συνεργασιών και της κοινότητας χρηστών για την ενίσχυση της χρήσης αποκεντρωμένων συναλλαγών και εφαρμογών.

Ο Γιώργος Κορωνιάς, Πρόεδρος της Excelon Financial Services δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε σήμερα το XLON Chain, το οποίο επεκτείνει το οικοσύστημα της Excelon με το XLON Coin ως βασικό του νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain στην αποκεντρωμένη - συμβατή με τους κανονισμούς - εποχή πληρωμών. Το κανονιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά νομίσματα προχωρά ήδη και οι Κεντρικές Τράπεζες αγκαλιάζουν τα CBDCs, ως την επόμενη φύση των νομισματικών μέσων».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του XLON Chain είναι τα κάτωθι:

 • PoA CONSENSUS: Η καθολική έγκριση των blocks βασίζεται στο Proof of Authority (PoA) για την παροχή πλήρους ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες υπολογιστικής ισχύος και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

 • PoS BLOCK REWARDS: Στους εξουσιοδοτημένους επικυρωτές (validators) θα αποδίδονται XLON Coins για την έγκριση των blocks, αναλογικά με τον αριθμό XLON coins που θα έχουν δεσμεύσει.

 • CARBON NEUTRAL: Το XLON Blockchain Network, λόγω της συναίνεσης (consensus) του PoA, μειώνει δραστικά την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από το δίκτυο επικυρωτών. Tο Ίδρυμα XLON θα επενδύει σε δράσεις και αντισταθμιστικά ουδέτερου άνθρακα (carbon credits), ως μέρος της συνεχούς αφοσίωσής μας στην πολιτική μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

 • ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ: Σε αντίθεση με τα Bitcoin, Ethereum και άλλα PoS blockchains, το XLON Chain μπορεί να ολοκληρώσει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο με πολύ χαμηλές χρεώσεις, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ SMART CONTRACTS: Το XLON Chain αγκαλιάζει την ισχυρή λειτουργικότητα του Ethereum Virtual Machine (EVM) για την εκτέλεση smart contracts για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps).

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ (TOKENS):

  • ERC-20: Το τυπικό API που χρησιμοποιείται για fungible tokens, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών παρακολούθησης μεταφοράς και υπολοίπου.

  • ERC-223: Προστασία των χρηστών από τυχαίες μεταφορές συμβολαίων.

  • ERC-721: Το δημοφιλές API για μη εύχρηστο διακριτικό (NFT – Non Fungible Tokens), που αντιπροσωπεύει την κυριότητα σε ψηφιακά ή φυσικά στοιχεία. Τα NFTs μπορούν να ανήκουν και να πραγματοποιούνται συναλλαγές από ιδιώτες καθώς και να αποστέλλονται σε τρίτους.

  • ERC-809: Για ενοικίαση NFT (Non-Fungible Tokens).

  • ERC-1238: Καλύπτει μη μεταβιβάσιμα διακριτικά (ή «εμβλήματα»).

 • BLOCKCHAIN ORACLES: Τα XLON Chain Oracles θα συνδέουν το blockchain με δεδομένα εκτός αλυσίδας (off-chain) / πραγματικού κόσμου, ενεργώντας ως middleware και γεφυρώνοντας τους δύο κόσμους.

 • ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στο πλαίσιο του οράματός μας σχετικά με την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων, η δυναμική και διαφανής διακυβέρνηση αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που θα βρίσκεται στην καρδιά του XLON Chain για την εφαρμογή κρυπτονομικών πολιτικών.

 • ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: Τα blockchains έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ανωνυμία και αυτό πρέπει να συνεχίσει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Παρ 'όλα αυτά, η εφαρμογή της κανονιστικής συμμόρφωσης, όπως οι πολιτικές KYC και AML, μπορεί να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους τις χρειάζονται στα πλαίσια συμμόρφωσής τους (πχ επενδυτικά κεφάλαια, τράπεζες, επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας, επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές κ.λπ.).

Σχετικά με την Excelon Financial Services:

Η Excelon Financial Services Ltd (https://excelon.io), ιδρύθηκε το 2018 και έχει έδρα το Λονδίνο, και προσφέρει την τραπεζική εμπειρία επόμενης γενιάς που γεφυρώνει τα παραδοσιακά και ψηφιακά νομίσματα. H Excelon παρέχει ένα ψηφιακό πορτοφόλι για παραδοσιακά νομίσματα (FIAT) με MasterCard / Visa, IBAN λογαριασμούς και ψηφιακά νομίσματα με μια ισχυρή υπηρεσία ανταλλαγής (crypto exchange) και πορτοφολιών Crypto.


Πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επιχειρηματικοί λογαριασμοί, crypto Earn Deposits και Credit μαζί με υπηρεσίες staking, cryptocash και cryptospend, προσθέτουν μια τεράστια αξία στο οικοσύστημα της Excelon. Τέλος, η προσθήκη του XLON Chain (https://xlon.org) και του νομίσματος XLON, που ενεργεί ως βασικό νόμισμα (utility coin) για όλους τους τύπους συναλλαγών εντός του οικοσυστήματος της Excelon, προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για όλους τους χρήστες που εισέρχονται στην εποχή των αποκεντρωμένων συναλλαγών.

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Υπηρεσίες Courier: Τι προσέχω όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

16 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και των εκπτωτικών ημέρων (Black Friday, Cyber Monday), η ΕΕΤΤ απευθύνει συστάσεις σε ...

Black Friday: Τι ψώνισαν οι καταναλωτές στην Ελλάδα το 2021

11 Νοεμβρίου 2022 Techgear Team

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος το omnichannel οικοσύστημα του Public Group, λίγες μέρες πριν την Black Friday 2022, σχετικά με τη διαδικτυακή αγοραστική συμπεριφορά και τις ...

Meta: Ανακοίνωσε την απόλυση 11.000 εργαζόμενων!

09 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Οι φήμες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο, καθώς ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε επίσημα ότι η Meta θα προχωρήσει στην απόλυση 11.000 εργαζόμενων (ή περίπου το 13% του ανθρώπινου δυναμικού της)...

Digital Markets Act: Σε δοκιμαστική εφαρμογή οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις Big Tech εταιρείες

01 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Σε δοκιμαστική εφαρμογή τέθηκε από εχτές 1 Νοεμβρίου 2022 το περίφημο Digital Markets Act (DMA) της ΕΕ, δηλαδή το πακέτο νέων κανόνων που έχει ως στόχο να στριμώξει τις Big Tech εταιρείες (σ.σ. gatekeepers τους...

Tech and the City AUEB 2022: Κάνε εγγραφή στο μεγάλο φοιτητικό event επιχειρηματικότητας & τεχνολογίας

31 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Ο Νίκος Δρανδάκης (Flyway, ιδρυτής Beat), η Δήμητρα Κατσαφάδου (La vie en Rose), ο Δημήτρης Γλέζος (Transifex) και η Κατερίνα Πραματάρη (Uni.fund) θα είναι εδώ για να μοιραστούν την ιστορία τους, και να ...

Χρήση πειρατικού λογισμικού για περιορισμό των εξόδων σκέφτεται 1 στις 4 μεσαία επιχείρηση

25 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Kaspersky, το 24% των εταιρειών που διαθέτουν από 50 έως 999 υπαλλήλους είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει πειρατικές εναλλακτικές λύσεις επιχειρηματικού λογισμικού για να ...

Mastercard: Επιβραβεύει τις ανέπαφες αγορές στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας

24 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η Mastercard και η Lamda Development, επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία τους, προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους καρτών Mastercard να κερδίσουν δωροεπιταγές και ...

Το Μουντιάλ στο ANT1+ με την 6μηνη συνδρομή στα €19.99

17 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η αντίστροφη μέτρηση για το FIFA World Cup Qatar 2022, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, έχει ήδη ξεκινήσει. Για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση και μέσω streaming, έρχεται μια ξεχωριστή ...

Google: Επιστολή προς στην ΕΕ από ανταγωνιστές για αθέμιτο ανταγωνισμό

17 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Οι περιπέτειες της Google στην Ευρώπη δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ, καθώς εκτός από το κυνηγητό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έρχονται να κάνουν την ζωή της δύσκολη και οι εταιρείες που έχουν έδρα την γηραιά ...

Wolt Drive: Η νέα υπηρεσία διανομών για eshops στην Ελλάδα

14 Οκτωβρίου 2022 Techgear Team

Η νέα υπηρεσία Wolt Drive δίνει στα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα τη δυνατότητα να παραδώσουν τα προϊόντα στους καταναλωτές άμεσα, προσφέροντας έτσι μια εξαιρετική αγοραστική εμπειρία, χωρίς να ...

Loader
techgear_icon