Η Google ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ύψους $800 εκατ. για τον κορωνοϊό

Με τις ΗΠΑ να περνούν πλέον στην πρώτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πραγματικά γενναία κίνηση με σκοπό όχι μόνο να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ασθένειας COVID-19, αλλά και να στηρίξει οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο από τον CEO των Alphabet και Google, κ. Sundar Pichai, ο οποίος δεσμεύτηκε για πακέτο στήριξης ύψους $800 εκατομμυρίων που θα διατεθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς Υγείας και εργαζόμενους στον τομέα Υγείας. Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα διατεθούν ως εξής:

  • $250 εκατ. σε διαφημιστικό χώρο για να προβάλουν τα μηνύματα τους και να αποτρέψουν την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό οι κυβερνητικές υπηρεσίες Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
  • $20 εκατ. σε διαφημιστικό χώρο για ΜΚΟ και κοινοτικά ιδρύματα που προσφέρουν οικονομική βοήθεια και πακέτα στήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.
  • $200 εκατ. σε ΜΚΟ και κοινοτικά ιδρύματα που θα τα διαμοιράσουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • $340 εκατ. σε διαφημιστικό χώρο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ενεργό λογαριασμό Google Ads τον περασμένο χρόνο, με δυνατότητα διάθεσης έως το τέλος του 2020. Η κίνηση αφορά τη δυνατότητά τους να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες χωρίς να ξοδέψουν χρήματα.
  • $20 εκατ. σε πακέτα Google Cloud για την ακαδημαϊκούς και ερευνητές που εργάζονται επάνω σε θεραπείες σχετικές με τον κορωνοϊό. 


Ακόμη, η εταιρεία θα βοηθήσει στην παραγωγή 2-3 εκατ. προστατευτικών μασκών και άλλου ιατρικού εξοπλισμού όπως αναπνευστήρες για να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τομέα Υγείας.

Τέλος, η Google έχει ήδη δωρίσει $50.000.000 σε διάφορους οργανισμούς μέσω του Google.org.

[Google]

Loading