Η Google αναβιώνει τη...Google TV με νέο Chromecast

Σε εξέλιξη η σημερινή παρουσίαση της Google, με την εταιρεία να ξεκινά αποκαλύπτοντας το νέο Google Chromecast και να αναβιώνει την…Google TV. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο δημοφιλές gadget και απόδειξη ότι η Google θέλει να κερδίσει έμμεσα ό,τι μπορεί από τον πόλεμο των υπηρεσιών streaming.

Το νέο Google Chromecast υποστηρίζει ανάλυση 4K έως 60fps, τεχνολογία Dolby Vision, ενσωματώνει το νέο λειτουργικό σύστημα Google TV και συνοδεύεται από ξεχωριστό τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνει volume buttons, navigation pad, 8 ξεχωριστά κουμπιά (Back, Assistant, Home, Mute, Power, Input, YouTube, Netflix).

Θα κυκλοφορήσει άμεσα στις ΗΠΑ σε τιμή $49.99 και μέχρι το τέλος του έτους θα λανσαριστεί σε περισσότερες αγορές.

google-tv-official.jpg

Σε ό,τι αφορά το Google TV, πρόκειται για ένα νέο περιβάλλον χρήσης που ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν κεντρικό hub για όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Θυμίζει αρκετά εμφανισιακά το Apple TV και μέσα σε αυτό θα βλέπουμε προσωποποιημένες προτάσεις με βάση το ιστορικό παρακολούθησης, ξεχωριστά εικονίδια για κάθε υπηρεσία (π.χ. HBO Max, Netflix, YouTube, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video), ενώ θα μπορούμε να κάνουμε cast τις δικές μας φωτογραφίες και videos.

Να σημειωθεί ότι το Google TV θα είναι διαθέσιμο και ως mobile εφαρμογή για συσκευές Android για να πάρουμε μια γεύση από τη λειτουργία του σε smartphones και tablets.

Loading