Η ιαπωνική κυβέρνηση αφήνει στην άκρη τις...δισκέτες!

Στο μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε την Ιαπωνία, μπορεί να φανταζόμαστε τα υπερσύγχρονα τραίνα, τις αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες και γενικότερα διάφορα τεχνολογικά θαύματα. Αλλά να που ακόμα και αυτή η τόσο προηγμένη χώρα χρησιμοποιούσε....δισκέτες για τις κυβερνητικές διαδικασίες!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ιαπωνία αποφάσισε επιτέλους να καταργήσει την χρήση των δισκετών, εξαλείφοντας και τους 1.034 κανονισμούς που διέπουν τη χρήση τους, με έναν περιβαλλοντικό περιορισμό που σχετίζεται με την ανακύκλωση των οχημάτων.

Η Ψηφιακή Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία συστάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για να ενισχύσει την ψηφιακή υποδομή της Ιαπωνίας, ολοκλήρωσε τη δουλειά στα μέσα του περασμένου μήνα. Ο οργανισμός δημιουργήθηκε μετά τις προσπάθειες να αναπτυχθούν σε εθνικό επίπεδο οι δοκιμές και ο εμβολιασμός, οι οποίες αποκάλυψαν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί ξεπερασμένη τεχνολογία και αρχειοθέτηση σε χαρτί.

"Κερδίσαμε τον πόλεμο κατά των δισκετών στις 28 Ιουνίου!" δήλωσε στο δημοσίευμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ιαπωνίας, Taro Kono. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2022, ο Kono εξαπέλυσε πόλεμο κατά των δισκετών και φρόντισε να το κοινοποιήσει στον λογαριασμό του στο τότε Twitter.

Οι δισκέτες βασίζονται στη μαγνητική αποθήκευση για την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων. Ήταν αρκετά δημοφιλείς κατά τις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990, όταν χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των υπολογιστών που δεν ήταν συνδεδεμένοι σε δίκτυο.

Η τεχνολογία αυτή άρχισε να φθίνει πριν από περίπου δυόμισι δεκαετίες, όταν οι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο υπολογιστές και άλλες μέθοδοι αποθήκευσης έγιναν πιο διαδεδομένες. Το 1998, η Apple έγινε μία από τις πρώτες εταιρείες που κινήθηκαν προς ένα μέλλον χωρίς δισκέτες, λανσάροντας τον iMac G3.

[via]

Loading