Αρκετά μεγάλο το ενδιαφέρον από τεχνολογικής πλευράς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020, καθώς γνωρίζουμε ήδη ότι θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες μεταδόσεις σε ανάλυση 8K και ότι τα μετάλλια έχουν κατασκευαστεί από μέταλλα που προέρχονται από ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Intel σκοπεύει να δοκιμάσει την τεχνολογία 3DAT με σκοπό να παρακολουθήσει την κίνηση των αθλητών στα σπριντ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία 3DAT (3D Athlete Tracking) εμπλέκει ένα σύστημα τεσσάρων καμερών και ειδικούς αλγορίθμους που αναλύουν τη βιομηχανική των κινήσεων των αθλητών, ενώ στη συνέχεια απεικονίζει αυτές τις κινήσεις στα replays των αγωνισμάτων.
Εκτός από το 3DAT, η Intel έχει υποσχεθεί ότι ετοιμάζει δίκτυο 5G ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ συνεργάζεται με τη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) για τη δημιουργία ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις προπονήσεις των αθλητών. Τέλος, οι επεξεργαστές Intel Core i5 θα χρησιμοποιηθούν στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου NeoFace για την αναγνώριση περισσότερων από 300.000 ανθρώπων που θα δώσουν το παρών στους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, εθελοντών και δημοσιογράφων.
[via]